Bálint az élen kezdett a Gymnasiade-n!

 

Nem is indulhatott volna jobban háromszoros junior bajnokunk bemutatkozása a Marokkóban rendezett világjátékon. -2-es eredménnyel az első helyen zárta a nyitókört. A részletekről Bálint apukája, Závaczki Zsolt számolt be lapunknak.

„A 68 fős magyar delegáció tagjaként, mely 10 sportágat képvisel Marokkóban, az utolsók között kezdte meg szombaton a versenyzést Závaczki Bálint. Ezen a középiskolások világjátékán van olyan sportág, amelyben a harmadik napon már eredményeket hirdettek, addig a golfozók a három versenynapból az elsőt tudták le. Ezen a világjátékon a 16 sportág között a golf bemutató jelleggel van jelen, ezért a meghívott országok versenyzői lehetnek ott a golfpályán.

A 13 fős mezőnyben francia és marokkói versenyzők szerepelnek Bálint mellett. A kis létszám ellenére a mezőny erős, hiszen 11-en négy hcp alatt vannak és van pluszos is. A pálya nehézségét a hossza (6230 méter), valamint a rendkívül hullámos gyors greenek adják. Ezért van az, hogy Bálint a 0.3-as hcp-jére kettes playing-et kapott. Bálintnak jól sikerült a bemutatkozás, hiszen az első nap után -2-es eredményével vezeti a mezőnyt. Holnap eredménysorrendben rendezik a flight-okat, így ismét az első tee time Bálinté.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés