Szigeti meglátásai az EOHT-val kapcsolatban

A felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, valamint a Budapest Highland Golf Club vezető pro-ja, Szigeti Csaba is árgus szemekkel figyelte az EOHT válogatott teljesítményét.

„Először is gratulálok a lány és a fiú válogatottnak egyaránt. Nagyon szépen helytálltak és az utolsó pillanatig küzdöttek és nem adták fel. Ezzel sikerült is felhívni magukra a figyelmet, ami egyrészről dicséretes, másrészről Magyarországnak is előrelépés” – kezdte értékelését, majd a részletekre is kitért.

 „Závaczki Bálint kimagaslóan teljesített a fiúk közül. Ő már tavaly is megmutatta mire képes. A szezon második felétől kezdve nagy formában volt. Látszik rajta, hogy egyre jobban kezdi megtalálni magát, amihez a fizikai adottságai is adottak. Beállt nála egy stabilitás, amihez még hozzáadódik a versenytapasztalata, ami - úgy gondolom - egyedülálló Magyarországon. Nagyon jó úton halad afelé, hogy pár éven belül az európai elitbe tartozzon.

Kötél Bence és Bertényi Bence mögött hihetetlen sok munka áll, ami visszaköszön az eredményekben is. Ők szintén példaképek mások előtt. Azon az úton vannak, ahol lenniük kell. Fizikailag és technikailag is nagyon alaposan fel vannak készítve. Figyelemre méltó, ahogy évről évre egyre magasabb szinten teljesítenek. Szép jövő áll előttük.

Rózsa Dani sérülésből tért vissza, ami a stroke play napon meg is látszott a játékán. A match play-ben azonban sikerült javítania és nagyon szépen felvette a versenyt, sőt szállított néhány fontos meccset is. Ő is Závaczki Bálinthoz hasonlóan nagyon rutinos, hiszen az elmúlt években számos nemzetközi versenyen indult.

Kemény Kevin és Sárközi Ricsi is nagyon jó kezű játékosok, de még szükségük van versenyrutinra. Meg kell tanulniuk kezelni azokat a helyzeteket, amikor a dobogóért vagy a győzelemért szállnak harcba. Nagy nyomás volt rajtuk. Az első lehetőségek egyike volt, amikor ilyen szintű mezőnyben meg tudták mérettetni magukat. Ennek ellenére tisztességesen helytálltak. Másrészről szokniuk kell a terhelést a több napos versenyen, ami Magyarországon egyelőre még nem teljesen adott, míg riválisaik ebből a szempontból előttük jártak. Technikailag rendben vannak, csak fejben kell érniük. Ehhez elengedhetetlen a versenyrutin és a sok gyakorlás.

Kevinnek például nagy előnye, hogy képes 280-300 méteres drive-okra, ami a korosztályban egyedülálló, ám azt tudjuk, hogy ez még csak egy része a játéknak. Fejben kell még érnie, mert sokszor túl bátor. A versenyrutinra van szüksége, hogy megtalálja magát” – értékelte a fiú csapatot Szigeti Csaba, aki a lányokról sem feledkezett meg.

„A hölgyeknél a papírforma érvényesült. Azt látni kell, hogy a csapat hcp-je magasabb volt az átlagnál. Ez az eredményekben is bebizonyosodott. Nagy nyomás volt a lányokon, hiszen próbálták ezt némiképp ellensúlyozni. Nagyon tiszteletre méltó, hogy becsülettel küzdöttek és az utolsó pillanatig nem adták fel és bíztak abban, hogy pontokat tudnak szerezni. A lány csapat is némileg átalakult az előző évekhez képest, többen ezen a versenyen debütáltak. Egyszerűen szükségük van a versenyrutinra, valamint a fizikai és a mentális fejlődésre”– zárta gondolatait Szigeti Csaba, aki pozitívan tekint jövőbe az utánpótlás tekintetében, ugyanis a pár hete tartott Junior Tehetségkutató alkalmával látott néhány ígéretes tehetséget a 10-14 évesek között, a fiúknál és a lányoknál egyaránt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés