Rózsa Dani százados lett

„Beleadtunk apait-anyait, de a szerencse nem állt mellettünk”

A Pannónia Junior Akadémia növendéke, Rózsa Dániel az EOHT-on ünnepelte 100. válogatottságát. Az örömhöz egy kis szomorúság is társult, ugyanis Czernecki Laura és Závaczki Bálint mellett, ő is utoljára indult a Reménységek Tornáján.

HG A dobogóról épphogy csak lecsúszva a 4. helyen végeztetek. Hogyan élted/éltétek ezt meg?

- Az egész csapat nagyon keményen dolgozott. Mondhatom, hogy mindenki beleadott apait-anyait. Sajnos a szerencsével hadilábon álltunk a végén, de nem lehetünk szomorúak, hiszen messze a legeredményesebb tornáját teljesítette a fiú csapat.

Nagyon jó hangulatú hét volt, ahol egymásért és országunkért küzdöttünk. A legjobb pillanat a csehek elleni győztes putt beszurkolása volt, amit Kötél Bence be is ütött kegyetlenül.

HG Stroke play 85, majd match play-ben 3 győzelem és 2 vereség lett a mérleged. Hogyan értékeled a teljesítményedet?

- Sokáig az indulás is kétséges volt, egy bokaszalag sérülés hátráltatta a felkészülésemet. Végül, hála istennek felépültem, ám a kihagyás meglátszott az első napi stoke play játékomon. Nem voltam magabiztos, így a kör végén sokat gyakoroltam, hogy a match play körök alkalmával hasznára legyek a csapatomnak. Szerencsére minden összeállt és sikerült elkapnom a fonalat. Az első meccsem a német ellenfelemmel, talán életem leghosszabb párharca volt. Nagyon élveztem minden pillanatát, azt pedig különösen, hogy én jöttem ki győztesen belőle. Bár a továbbiakban kétszer győztem még, és kétszer alulmaradtam, de nem szomorít el. Talán életem legjobb játékát nyújtottam a tornán!

HG Melyik a legkedvesebb emléked az EOHT-ról?

- Egyértelműen a 22. lyuk után való győztes pillanatok!

HG Milyen hatással voltak rád a csapattársaid. Olyan nagyszerű játékosokkal és bajnokokkal játszhattál együtt, mint a bátyád Rózsa Dávid, Csányi Olivér, Greff Bálint, Závaczki Bálint és még sorolhatnánk.

- Megtiszteltetés volt ebben a csapatban lenni és ilyen játékosokkal játszani. Példaképeim és a barátaim lettek az évek során. Szerencsésnek érzem magam emiatt!

HG Juniorként elérted a hőn áhított 100. válogatottságodat. Hogyan tovább?

- Ez egy nagy mérföldkő és egy csodálatos érzés. Innentől a tanulást az elsődleges. A következő versenyem a Match Play Bajnokság!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés