Egy ütésen múlt a dobogó

Mind korábban beszámoltunk róla, Závaczki Bálint március 26-28. között a világranglista pontot adó eseményen, a Málta Junior Openen állt az elütőre. Háromszoros junior bajnokunk izgalmas játéknapokon van túl. A részletekről Bálint apukája, Závaczki Zsolt számolt be lapunknak.

„Kiélezett küzdelmet hozott a befejező nap a Málta junior Openen. Bálint az utolsó előtti flight-ban kezdte meg a harmadik befejező napot azzal a céllal, hogy a két ülésre lévő dobogót megszerezze. Nemcsak az ő flight-jában, hanem az elsőben is történtek kezet megremegtető dolgok a végjáték nyomása miatt. Bálint úgy állt az egyes elütőre, hogy esélye csak akkor lehet a dobogót elérni, ha legyőzi az olasz versenyzőt, aki két ütéssel vezetett, valamint a török játékost, aki egy ütéssel volt Bálint előtt, két nap után.

Bálint három napi score-ját nézve, azt gondolhatjuk, hogy kiegyensúlyozott játékot mutatott. (+4,+4,+4) Nos, a pálya széléről nézve, teljesen különböző három játéknapot láthattunk, de az azonos napi eredmények ellenére, folyamatosan javuló ütésekkel. Hogy mennyire szétszedte a mezőnyt ez a pálya, abból is látszik, hogy Bálintot a nevezési listán négy pluszos hendikeppes játékos előzte meg, akik közül hárman mögötte végeztek. Bálint elmondása szerint az, hogy ennyire a szezon elején, egy márciusi openen, a negyedik helyen tudott végezni, köszönhető az egy hónapos spanyolországi edzőtábornak és a Pannónia Junior Akadémián elvégzett munkának.”

A Teljes EREDMÉNYSOR ITT!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés