Magyarok St.Andrews-ban

Golfszabály szeminárium  –  2018.február

Bizonyára  már sokak számára ismert, hogy 2019. január 1-től jelentős változások lesznek a golfszabályokban. A golf legfőbb nemzetközi szervezetei is érzékelik  a játék gyorsítása és egyszerűsítése iránt fellépő igényt, és ezt igyekeznek tükrözni a új szabályokban is.

Az új szabályok bevezetése azonban – azok jelentős száma miatt –hosszabb és alaposabb előkészületet igényel.

Az előkészítő folyamatok első jelentős lépése a 2018. február 7-9. között megrendezett R&A a Teach the Teachers nemzetközi szabály szeminárium volt. 34 országból érkezett 92 résztvevővel ismertették meg a 2019 januárjától érvényes változásokat és az egységes oktatási módszereket.

Az eddigi Golf Szabálykönyvet és Döntések könyvét három kiadvány fogja felváltani: az alapvető ismereteket tartalmazó Player’s Edition, a teljes Golf Szabályai, valamint a Guide Book, ami az egyes szabályok értelmezésére szolgál majd.

Az R&A célja egy világszinten egységes oktatási rendszer létrehozása, amelyben az egyes szintekhez tartozó tudásanyag és követelmény mindenütt megegyezik.

A tájékoztatás és a workshop - közel egy évvel a bevezetés előtt- azért volt fontos, mert a gördülékeny átálláshoz a nemzeti szövetségek többhónapos, tervszerű felkészülése szükséges.

A szemináriumon az MGSZ képviseletében Fucskó Tünde a Bíró Bizottság elnöke, Bodor Tibor a Bizottság tagja és Gágyor Gábor az EGA Hendikep Bizottságának tagja vettek részt.

Az új szabályok hivatalos közzététele 2018. március 13-án várható, addig az R&A kérésére minden, az új szabályokkal kapcsolatos információ szigorúan bizalmas.

 

forrás: hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés