„A Match Play valahogy sosem feküdt nekem”

Műtétnek vetné alá magát Koplányi

Tavaly a műtéte miatt nem, de idén már részt tudott venni a törökországi versenyen Koplányi Tibor, aki ismét bizonyította, hogy ott a helye a legjobbak között. Az már önmagában jelzésértékű, hogy az egyéni verseny után első helyen kvalifikálta magát a match play döntőbe, ahol bár alul maradt dr. Bognár Lászlóval szemben, mégsem csalódott és már az idei év feladatai lebegnek a szeme előtt.

„Meglepően jó volt minden. Tökéletesek voltak a körülmények: jó kiszolgálás, bőséges és finom ételek, italok, remek wellness.  A szállás alig néhány percre volt a pályától, amely nagyon jó minőségű volt mind a greenek, mind a fairway tekintetében. Okosan kellett játszani rajta. Egyrészt hosszabb volt, mint amihez hozzászoktunk: a par4-es szakaszok 370-380 méteresek voltak. Másrészről telis-tele volt erdős, valamint homokos résszel, amelyből a döntő napon igencsak kijutott nekem és annyiszor voltam a homokban, mint 4 nap alatt összesen nem” – értékelt Koplányi, aki bevallotta a match play sosem volt az erőssége.

„A döntőre mentálisan igencsak elfáradtam. Tudtam, hogy nehéz lesz, bárkivel is kerülök szembe. Próbáltam megújulni, de nem sikerült. Be kell valljam, valahogy ez a játékforma sohasem feküdt nekem igazán, egyszerűen az egymás elleni játék kizökkent és ez sajnos most is így volt. Elszálltam… Bognár Laci megérdemelten győzött. Nem vagyok szomorú, hiszen nagyszerű hét volt, ahol az egyéni második hely mellett, a csapatversenyben is második lettem” – tette hozzá.

Beszélgetésünk során az idei év kihívásaiba is beavatott minket.

„Idén újra kés alá fekszem ősszel. A műtött lábam teljesen rendben van, de a másik igencsak akadályoz abban, hogy megéljem teljes egészében a golfot. Azért szerettem bele anno ebbe a sportágba, mert a szabad levegőn a játék és a mozgás teljes élvezetét nyújtja, ami 4-5 éve jelentősen csorbult, mióta kénytelen vagyok nagyrészt golfkocsival közlekedni a pályán. Ráadásul a mozgáshiány miatt már a cukorbetegség is felütötte a fejét. Ezt orvosolnom kell, ezért is döntöttem a műtét mellett”

Addig is szenior golfozónknak komoly tervei vannak.

„A cél egyértelműen a válogatottba kerülés. Hihetetlen évünk volt 2017-ben, nagyon sokat jelent, hogy ott lehettem a csapattal és átélhettem velük a sikereket. Azon fogok dolgozni az őszi beavatkozásig, hogy ezt újra megtehessem velük!” – zárta gondolatait Koplányi Tibor.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés