Csikós: Szerződést kötöttünk az MGSZ-szel

Volt egy feszültséggel teli méltatlan vita az elmúlt években a PGA of Hungary és az Amatőr Golfszövetség között. 2017-es szezon második felében azonban a felek elkezdtek közeledni egymáshoz, hogy pacifikálják a kialakult helyzetet. A tárgyalások eredményre vezettek, ugyanis az MGSZ és a Profi Golf Sportági Szövetség szakmai együttműködési megállapodást kötött – erről az október elején megválasztott Profi Golf Sportági Szövetség főtitkára, Csikós Gábor számolt be lapunknak, aki a GOLFIESTA Sportegyesület idei terveiről is beszélt.

„Nagy öröm ez a szerződés, hiszen kiemelten fontos, hogy együtt, kéz a kézben dolgozzunk a fejlődésért! Célunk, hogy a magyarországi golfot végre előremozdítsuk, és hogy elérjük az egyik nagy álmunkat, hogy magyar játékost delegáljunk az olimpiára! Ez egy szakmai megállapodás, amely a kölcsönösségen alapul” – mondta a főtitkár.

Csikós Gábor azonban nemcsak a főtitkári feladatait látja el, de évek óta működteti feleségével, Kingával a GOLFIESTA Sportegyesületet is.

„Örömhír, hogy várakozásainkat felülmúlva több mint nyolcvanan váltották ki 2018-as tagságunkat, ebből kifolyólag minden eddiginél nagyobb az érdeklődés a már hagyományosnak mondható tenerifei edzőtáborunkra, amely február közepén veszi kezdetét és 5 héten át tart hamísítatlan fiestai hangulattal és golffal (RÉSZLETEK ITT).”

Emellett egy nagyobb népszerűsítési programba is belekezdett a téli hónapok alatt, ugyanis beindította egyesületének junior programját, melynek első lépése a SNAG GOLF.

„Kiderült, hogy korábbi iskolatársaim és kollégáim közül többen testnevelő tanárként dolgoznak, és abszolút nyitottak. Ennek eredményeként már egy óbudai iskolában elkezdtem oktatni a SNAG GOLFOT, de több iskolával is folynak tárgyalások. A cél természetesen, hogy a pályára is kivigyem őket, de ami ennél is fontosabb, hogy nem csak a golf alapjaira szeretném őket megtanítani, hanem a sportos életmódra is. Sportembereket szeretnék nevelni, megtanítani őket a testnevelés elmélet és módszertan alapjaira, a helyes bemelegítésre és nyújtógyakorlatokra, illetve a golf sporthoz tartozó etikettekre” – nyilatkozta lelkesen Golfieste SE elnöke. 

Lapunk információi szerint, Csikós Gábor hamarosan egy újabb meglepetés bejelentést tervez.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés