A BB különítmény hagyományai

Kötél: Igazán optimisták vagyunk az idei szezont illetően!

A Kötél-Bertényi műhely megkezdte felkészülését a 2018-as szezonra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy - a hagyományoknak megfelelően - az elmúlt időszakban intenzív edzőtáborozáson vettek részt a Spanyolországban élő angol edző, Martin Cummins vezetésével, akivel már ötödik éve dolgoznak együtt – erről Kötél Balázs számolt be lapunknak. 

 „Szokásunknak megfelelően az ünnepek alatt tartottuk téli edzőtáborunkat a gyerekeknek. Ilyenkor zajlik a technika javítása, finomítása. Ebben fontos eszközök állnak Martin Cummins rendelkezésére, melyek segítségével pontosabbá lehet tenni a mozdulatokat.

A 3D elemzés optimalizálja a mozdulatsort és feltérképezi swinget, míg a Forsesight, az ütő mozgásáról ad fontos információt, addig a Boditrak megmutatja, hogy mennyire használják a gyerekek a lábukat és a testsúlyukat. A SamPutlap pedig a putt mozdulat hibáira mutat rá.

Természetesen emellett minden nap volt pályajáték is, mert azért magát a golfot, mint játékot, csak pályán lehet megtanulni! Mi eddig is azt vallottuk, hogy törekedni kell a minél jobb technikai tudás elsajátítására (Ennek ékes bizonyítéka, hogy a 2017-es junior bajnokságon az U15 kategóriában a hazai dobogón a velünk gyakorlók álltak 13 illetve 14 évesen.)”  - értékelte az edzőtábort Kötél Balázs, aki bizakodó a 2018-as szezon előtt.

 „Igazán optimisták vagyunk az idei szezont illetően, mert úgy látjuk, hogy a fejlődés töretlen, és az igazi áttörés még csak ezután jön! Fizikailag is sokat erősödtek a gyerekek, és a gondolkodásuk is egyre “felnőttesebb”, amire szükség is lesz. Sok a nemzetközi megmérettetés a versenynaptárunkban. Kezdés február közepén, a Spanyol junior ranglista versenyen.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés