Az angyalok Tatán jártak

Igazi hagyomány már a tatai golfpályán, hogy világhírű előadók jelennek meg az Old Lake Golf Hotel hangversenytermében. Ez december 30-án sem volt másként, amikor Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora, illetve Balázs János Liszt-, Prima-, Junior Prima-díjas zongoraművész segítségével kiszakadhattunk a hétköznapokból és az ünnep meghittségében feltöltődhettünk. Ebben a rohanó világban, amikor mindenki szalad, teszi a dolgát, a zene alkalmas arra, hogy a lélekhez szóljon. Ennek a csodának lehettünk fül-és szemtanúi szilveszter előestéjén.

Nemcsak egy évzáró koncertről volt szó, hanem közös ünneplésről együtt a közönséggel, melynek nagy része nem golfozó volt. Az angyali zene, amelyet a két világhírű művész varázsolt a színpadra egy olyan lelki békét és összekapcsolódást eredményezett, ami méltó volt az ünnephez és mindenkit megbabonázott. Egy leírhatatlan, szavakba nem önthető sajátos miliő lengte körül a termet, amely nem csak a résztvevőkre, de az előadókra is hatott, akik gyönyörű összhangban játszottak.

 

Előadott zeneművek:

Verdi–Liszt: Rigoletto-parafrázis, Liszt: Szerelmi álmok (Balázs),

Hasselmans: Forrás, Tournier: Au matin (Vigh),

Chopin: Asz-dúr (hősi) polonéz, op. 53, Chopin: Esz-dúr keringő, op. 18 (Balázs),

Donizetti: Lammermoori Lucia – hárfakadencia (Vigh),

Donizetti–Liszt: Lammermoori Lucia-parafrázis (Balázs),

Debussy: Két tánc (Vigh–Balázs), Durand: Esz-dúr keringő (Vigh),

Liszt: 2. magyar rapszódia, Strauss–Cziffra: Kék Duna keringő parafrázis (Balázs)

Köszönet illeti Bábos családot, Dér Péter és csapatát és nem utolsó sorban Jakobi Lászlót, Vigh Andreát és Balázs Jánost, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a csodálatos este.

 

Reméljük a jövőben is folytatódik a koncertsorozat a golfpályán, mely által egyre többen kerülhetnek közelebb szeretett sportunkhoz, vagy esetleg próbálhatják ki. Emlékezzünk csak a nyár elején megrendezett gyerekeknek szóló hárfa és zongora hangszer-bemutató koncertre, amely egy golfnépszerűsítő program is volt egyben, ahol nagypapák és unokáik ügyességi putt verseny keretében ismerkedhettek meg a golf alapjaival.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés