„Maradj a középpontodban!"

Hamarosan érkezik a Kincses Kalendárium!

Zilahy Csaba idei éve alapvetően nem a golfról szólt. A szezon első felének nagy részét édesanyja mellett töltötte, aki betegsége miatt szeretetet, odafigyelést éstörődést igényelt, ám nyár közepétől visszatérve a pályára, meg sem állt az újabb mid-amatőr bajnoki címig. Az idei év egyik nagy hiányérzete, hogy nem lehetett ott a Match Play Bajnokságon, mivel ezt a játékformát a technika mellett a személyiségek összecsapásának tartja, ahol jobban kiegyenlítődnek a tudásbeli különbségek. A múltban több junior válogatott játékost, köztük Rózsa Dávidot, Závaczki Bálintot és Lajtai-Rózsa Csillát is legyőzve többször állhatott dobogóra ebben a különleges játékformában.

HG Hogyan értékeled a szezonodat?

ZCSÚgy éreztem, változtatnom kell az előző évek rutinjaihoz képest. Egyrészt lecseréltem az eddig jól megszokott, 12 éven keresztül használt ütőkészletemet (köztük a 18 éves putter-emet), valamint a golfhoz való hozzáállásom és szemléletmódom is átalakuláson ment át. Mivel technikában már csak jelentős időráfordítással tudnék fejlődni, - amire egy amatőr golfozónak egyéb irányú kötelezettségei mellett ritkán van lehetősége -, így a mentális erő és a test karbantartása került fókuszba. Ezek mind olyan változások, amelyek hatása később mutatkozik meg és a Mid-Amatőr Bajnokságra értek be igazán, ennek gyümölcse a bajnoki cím.

Ha kíváncsi a teljes interjúra, akkor semmi esetre se hagyja ki a Hungarian Golf Magazin Kincses Kalendáriumának idei számát!

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
4
6
7
10
11
12
13
14
18
19
20
24
25
26
27
28
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés