Zsirán már beköszöntött a tél

A Sonnengolf Club pályája adott otthont a harmadik szezonját kezdő International Winter Footgolf Tour (IWFT) első, Designabc.hu Footgolf Verseny helyszínéül a nyugati határon fekvő Zsirán.

A FIFG 50 pontos (MFGSZ 500, IWFT 100) verseny napos, ám szeles időben zajlott vasárnap. Ez utóbbi körülmény, illetve a vizes akadályok több játékost is megtréfáltak – valamint a versenybírónak is több kétes szituációban is be kellett avatkoznia –, az élmezőny mégis igen tömör volt.

Szlovákiából is érkeztek játékosok, és ha már itt voltak, akkor egyikük, Ján Horváth (jobb oldalt) meg is nyerte a téli bajnokság első fordulóját a kijelölt rúgásszámot (par 72) teljesítve. Bacskai Bence (Hole Hunters) egy rúgással maradt el mögötte, míg Flink János fért még fel a dobogóra (Outsiders, 76 rúgás).

A 45 éven felülieknél Podusil György (BFGT, 77) bizonyult a legjobbnak Biró Lászlót (Outsiders, 78) és Kocsis Sándort (BFGT, 78) megelőzve. Utóbbi az ötven felettiek különdíját is begyűjtötte. A legjobb újonc Ranga László lett.

A hölgyeknél a FOB ide győztese, Pusztai Panni (Hole Hunters) volt a legjobb meggyőző fölénnyel. A Milan két versenyzője, Bölcsföldi Ágnes és Pivarcsek-Karsa Dorottya osztozott a második és harmadik pozíción. Érdekesség, hogy Dorottya most először footgolfozott életében és rögtön a képzeletbeli dobogóra állhatott.

Az eredmények a külön a téli bajnokságra készülő winterfootgolf.eu oldalon lesznek elérhetőek a jövő héten. A sorozat második fordulóját november 19-én, a zirci Forest Hills Golf Club pályáján bonyolítják.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
4
6
7
10
11
12
13
14
18
19
20
24
25
26
27
28
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés