Amerikából jöttem

Interjú Jancsik Renátával

A fiatal lánynak az iskola helyett a golfpálya a második otthona, s eredményeit elnézve nem csodálkozhatunk ezen. Jancsik Renáta sikert-sikerre halmoz az Egyesült Államokban, mi pedig megkértük, mesélje el, hogyan ismerkedett meg a golffal, mi történt azóta, és mire számít a jövőben.

HG: A kérdés adott: hogy kerül valaki Floridából a magyar junior válogatottba? Egyáltalán, hogy találtad meg épp ezt a játékot magadnak?

JRAz első golfos élményem az egyik szomszédomhoz köthető, aki elvitt a WEB.COM rendezésében tartott junior clinic-re,  ahol rögtön nagy megtiszteltetés ért. Fred Funk megdicsérte a swingemet, és megkérdezte mióta golfozom. Az volt életem első ütése, és bár akkor még nem tudtam ki is ő, hatalmas büszkeséggel töltöttek el elismerő szavai. Ez volt az az esemény, ami elindított a golf irányába. Később, amikor felső tagozatos lettem hallottam róla, hogy az iskolánknak van egy golfcsapata, akkor elhatároztam, hogy én is szeretnék benne lenni.

A magyar küldöttséggel Floridában találkoztam először pár éve, majd a Hungarian Crown-on való szereplésem után felkérést kaptam a válogatottba, ami által egy nagy álmom teljesült. Kimondhatatlan élmény volt először felvenni a válogatott mezét tavaly az EOHT-n.

 

A Teljes interjút a hamarosan megjelenő Kiadványainkban - Zsiráf Diákmagazin, Kincses Kalendárium - olvashatják!

 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
4
6
7
10
11
12
13
14
18
19
20
24
25
26
27
28
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés