Repkedtek a mínuszok Balatongyörökön

Összesen 101 indulóval, közte szlovák és holland indulókkal rendezték a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 5. fordulóját, az Autó Mirai Footgolf Versenyt a balatongyöröki Imperial Golfclub Balaton gyepén vasárnap. A rekordmezőny negyede a kijelölt rúgásszám (par 72) alatt teljesítette a tizennyolc szakaszt. Takács Attila mínusz 8-as eredménnyel végzett az élen.

A 2017-es versenykiírás értelmében a FOB minden fordulójának eredménye számít a végelszámoláskor, ezért a korábbi évektől eltérően (mikor a legjobb négy eredmény számított) az ötödik fordulóban még egyik kategóriában sem dőlt el semmi, sőt, ha lehet, még szorosabbá vált a versengés. A hátralévő három körben már senki nem engedheti meg azt a luxust, hogy egy fordulót kihagy, mert az hatalmas előnyhöz juttathatja a riválisokat.

Balatongyörökön a rekordszámú, 101 indulóból 26-an teljesítettek par alatt, Takács Attila (EMFGSE, fenti kép) 64 rúgásánál senki sem tudott jobbat produkálni, ezzel megnyerte az abszolút és a negyven felettiek kategóriáját. Mögötte Balogh Tibor (Royal) és a szlovákiai Senec játékosa, Juraj Gubani egyaránt 65 lövéssel végzett, a 9-6-3-1 szabály alapján előbbi szerezte meg a második helyet. A szabályok értelmében a nemzetközi mezőny a világranglistába is beszámító HUN Trophy-ért küzdött, de a FOB-on csak a magyar klubok igazolt footgolfosai szereztek pontot, azaz így a harmadik helyen Bacskai Bence (Hole Hunters) zárt 66-os eredménnyel, a szlovák és holland indulók eredményei itt nem számítanak.

Az ötven év felettiek viadalában a hole in one-t is jegyző Kocsis Sándor (BFGT) bizonyult a legjobbnak a kimondottan gyors pályán, míg a hölgyeknél Nagy Niki (FTC Footgolf) második elsőségét ünnepelhette a sorozatban, a junioroknál Kókai Bence (Royal) pedig most sem talált legyőzőre. A forduló érdekessége volt, hogy több újoncot avatott a footgolf társadalom, köszönhetően annak is, hogy a forduló névadó szponzora, az Autó Mirai saját csapatot állított ki, remélhetőleg Bánki Vilmost, Gábris Krisztiánt és Szabó Gábort viszontlátjuk majd a következő állomások valamelyikén. Az újonc kategóriában Mayer Zoltán (FTC Footgolf) mesterhármast ért el, ez volt zsinórban a harmadik győzelme.

A csapatversenyben FTC, BFGT, EMFGSE lett a végső sorrend.

A szélcsendben, de igen meleg időben rendezett fordulóban a versenybíró és a versenybizottság is többször kényes helyzetben hozott jó döntést.

EREDMÉNYEK

A FOB ÁLLÁSA

A bajnokság augusztus 27-én, Zircen folytatódik a hatodik fordulóval.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés