Két erős bajnokság vár ránk…

Kötél Bence újabb remek hétvégét produkált, köszönhetően egyre érettebb versenyzésének - mondja az apuka, Kötél Balázs. Véleménye szerint a 144 főt számláló U 14-es Angol Bajnokságon (a hcp limit, amivel be lehetett kerülni a versenyre: 5,4) lesz majd az igazi erőfelmérő Bencének! Ott kiderül, hol tartanak, az igazi golf nemzetek hasonló korú juniorjaihoz képest.

„Bence okosan, odafigyelve játszott Ausztriában a múlt hétvégén. Napról napra egyre jobb lett, ami az utolsó napi -1-ben csúcsosodott ki. Az első körben pár ütés ott maradt a puttban, míg a következő kör (+1) egész jóra sikeredett. A végjátékban azonban megmutatta lehet még jobban játszani. A második hely volt a maximum, ugyanis a portugál srác remekül, -5-tel kezdte az első napot, így az előnye kitartott a végéig.

Bence ebben a szezonban egyre kiegyensúlyozottabb, köszönhetően annak, hogy fejben egyre érettebb. Fizikálisan azonban még fejlődnie kell, ugyanis abban el van maradva a legtöbb kortársától. Technikailag azonban teljesen rendben van.

Most két erős bajnokság vár ránk, az angol és a skót U14 nyilt bajnokságok. Ez az a közeg, ahol leginkább fejlődni tudunk, ahol megtanulhatjuk kezelni a nyomást, ami abból is adódik, hogy itt mindenki nagyon jó játékos! És nem titkolt cél, hogy Bence 2-3 év múlva a British Boys versenyen is bizonyíthasson"


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés