Egyik szemünk sír, a másik nevet

Szeberényi:A holnapi cél az önbizalom megszerzése”

(kép: Zala Springs Facebook)

Luxemburgot megelőzve a nyolcadik helyen zárta a nyitó kört a magyar férfi válogatott a Zalacsányban rendezett EGA Amatőr Férfi Divízió II-es Csapat Európa-bajnokságon. Akadtak jó és kevésbé jó eredmények, de annyi bizonyos, ennél több van bennünk. A nap krónikájához tartozik, hogy az éjszakai vihar miatt a torna két óra csúszással kezdődött el.

Magyar szempontból eléggé vegyesre sikeredett az első játéknap. Üde színfolt volt, az újdonsült magyar bajnok, Csányi Olivér szereplése, aki even par-ral fordulva végül +2-vel zárt a legjobb magyar eredményt szállítva.

Nála is jobban kezdett a pálya első felén a skóciai egyetemi csapatban pallérozódó Horváth Marcell (-1), ám a második kilencen nem igazán találta a ritmust, így a vége, +6 lett.

Szeberényi Máté is nagyot küzdött az első napon. A score kártyájából kiolvasható, hogy egészen mélyről (a 6. lyuk után +4-ben állt) sikerült visszakapaszkodnia. A 13-as szakasz után már +1-ben állt, ám a végjáték sajnos nem jött ki igazán jól. 

Máté végül +3-mal zárta napot, és csapatkapitányként értékelte a magyar nemzeti együttes teljesítményét:

„Ez azért más kávéház… Egy ilyen mezőnyben, ilyen flight társakkal az embernek meg tud remegni a keze, és olyan pin pozíciókra kellett ma játszani, ami 1-2 gyengébben sikerült szakasz után könnyen még mélyebbre lökhetett bárkit. A mai napon sem nyerni, sem veszíteni nem lehetett. A kitűzött célunkat, miszerint legalább egy csapatot szeretnénk megelőzni stroke play-ben, egyelőre hozzuk. A cél holnap az önbizalom megszerzése, hogy a lehető legjobb mentális állapotban álljunk az elütőre pénteken, ami már match play nap lesz, ráadásul két kör.

Nem lenne reális a portugálok, vagy a finnek eredményeihez mérni magunkat. Nekünk magunkhoz képest kell jól teljesíteni és match playben tudjuk, hogy bármi megtörténhet. Ami a legfontosabb, hogy a csapat ma csapatként kitűnőre vizsgázott, hiszen minden reggeli játékosunk visszajött caddyzni délután! Nekem nagyon sokat segített Olivér, de egyáltalán a jelenség, hogy segítjük egymást, plusz erőt ad!” – zárta gondolatait Máté.

 

A hat fős magyar csapat többi tagjának sajnos még kevésbé jött ki a lépés: Rózsa Dávid +8, Tóth Janó +11, ifj. Csiki Péter +17.

A nemzetek értékelésében a legjobb öt eredményt vették számításba. Ez alapján a 8. helyről, Luxemburgot megelőzve kezdhetjük a második stroke play napot, ami után kiderül, hányadik helyekért játszhatunk a match play körökben.

EREDMÉNYEK ITT

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés