Kemény munka és szórakozás, ez a senior golf

A szenior női válogatott tagja, Zsadányi Ildikó készségesen mesélt nekünk a nemrég lezajlott nemzetközi tornáról, a XXVII. Marisa Sgaravatti Trophy-ról. Elmondása szerint, nagyon élvezte a játékot és semmi oka nem volt a panaszra, maximum egy kis frissítő szellő hiányzott az iszonyatos hőségben. A torna alatti hangulat pedig igazán nagyszerű volt.

Zsadányi Ildikó nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy részt vehetett ezen a 26. alkalommal megrendezett nemzetközi golfversenyen. Komolyan vette ő is és csapattársai is az országok között zajló golf bajnokságot. Elmondása szerint három évvel ezelőtt, amikor elsőként látogatták meg az eseményt, még bizonytalanabbak voltak, hogy vajon mire számíthatnak. Az idei évben azonban már jóval magabiztosabban képviselték országunkat.

Részletekbe menően beszélt arról, hogy a verseny milyen magas színvonalon zajlott. Nem volt hiba a szervezésben, sem a helyszín kiválasztásában. A pálya, amin játszottak kicsit hosszúnak érződött, ez fejtőrést okozott valamennyi résztvevőnek, ettől függetlenül a greenek megfelelő gyorsaságúak voltak, jó volt a homok és a bunkerek kialakítása is.

Csapatként, pedig maximálisan kihozták a mérkőzésekből és az eredményből, amit csak kihozhattak. Ha nincs a 40 fok, az iszonyatos hőség, akkor talán jobban is teljesítettek volna, de úgy érzi, így sem vallottak szégyent.

Már az első két napon sem volt oka szégyenkezésre, hiszen 94-es és 95-ös eredménnyel járult hozzá a magyar csapat összteljesítményéhez.

Kiemelendő, hogy hiába élte meg nagy kihívásnak a versenyt, sikerült egyénileg legyőznie két lengyel játékost, egy svédet és egy portugált, akik papíron nála erősebbek voltak. Ildikó 15 hcp-s, míg a külföldi játékosoknál 7,5-8-as volt ez a szám.  

A golfverseny kiegészítő eseménye volt a második nap estéjére szervezett olasz témájú gála vacsora. A kiszolgálás előkelő volt, az ételek finomak és a zenét a helyi zenekar szolgáltatta. A négy napos záró esemény fénypontjaként pedig a díjkiosztó után egy könnyed vacsorával és iszogatással búcsúztak. Végül meg köszönte a társainak - Vainio Győri-Molnár, Kovácsné Földesi Katalin, Molnár Lászlóné és Wieser-Takács Zsuzsa - a játékot.

A szezonja azonban még nem ért véget, hiszen számos hazai és nemzetközi verseny vár még rá.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés