Amerikából jöttem!

Az év egyik nagy felfedezettje Nagy Klára

Junior válogatott golfozónk idén robbant be a magyar golfba, annak is az élmezőnyébe azzal, hogy valamennyi 2017-es versenyén, - legyen szó nemzetközi, vagy hazai megmérettetésről - figyelemre méltó eredményeket ért el. Legutóbb például az 57. Magyar Amatőr Bajnokság alkalmával a dobogó második fokára állhatott fel, megelőzve többek között Birglovics Borókát, Kiss Polett Karolinát, valamint a címvédő Szabó Antóniát is. De hogy ki is ő és hogyan ismerkedett meg a golffal, elmondja az illetékes: Nagy Klára.

HG Kérlek, mesélj egy kicsit magadról, hogy jobban megismerhessünk.

- Magyarországon születtem és itt is éltem a családommal egészen 8 éves koromig, majd Párizsba költöztünk, apa munkája miatt. Majd 6 év után anyukám hazavágyott Amerikába, így jelenleg Kaliforniában élek és most szeptemberben kezdem a gimnázium harmadik osztályát.

HG Hogy jött a magyar junior válogatottság?

- Nyaranta az egész családdal hazajövünk Magyarországra. Tavaly versenyt kerestünk a nyaralás idejére és apum régebbről Böndicz Gergőt ismerte, aki a Magyar Amatőr Bajnokságot ajánlotta. Innen kezdődött, majd később jött a felkérés. Jó a hangulat a csapatban, hiszen szívélyesen fogadtak, pedig előtte senkit sem ismertem.

HG Hogyan találkoztál a golffal?

- Hét éves koromban ismerkedtem meg a golffal. Nyári táborokba jártam, ahová a szüleim azzal a céllal írattak be, hogy hasznosan töltsem a szünidőmet és egy szép sportot ismerhessek meg. Majd 12 évesen teljesen beleszerettem a golfba. Azóta, mikor tehetem, ütőt ragadok. Általában hetente 5-ször, 6-szor gyakorlok. Most is készülök az előttem álló külföldi és magyarországi bajnokságokra. Egészen augusztus végéig leszek itthon.

HG Mit jelent számodra a golf? Hobby, vagy annál azért kicsit több?

- Több mint hobby. Abban bízom, hogy képes leszek folytatni a golfozást egy amerikai egyetemi csapatban.

HG Térjünk át az idei évedre. Szinte a semmiből robbantál be. Már az EOHT-on, a debütáló válogatott versenyeden is a magyar csapat egyik húzóembere voltál, majd két junior tour forduló győzelem és egy bravúros magyar bajnokságon elért 2. hely következett.

- Nem vagyok teljesen elégedett az eddigi idei teljesítményemmel. Akadtak jó és kevésbé jó versenyköreim. Egy kissé hullámzó volt, így ezen a nyáron a golf az első számú prioritásom. A következő versenyeken a célom az, hogy következetesen játszhassak par-t!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés