Szigeti meglátásai

A felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Szigeti Csaba is árgus szemekkel figyelte az 57. Magyar Amatőr Bajnokság küzdelmeit, és a helyszínen tekintette meg a finálét. Csaba elégedetten konstatálta a látottakat és véleménye szerint is, megérdemelten lett bajnok Csányi Olivér!

„Az idei torna Csányi Olivérről szólt, aki önbizalommal telve játszott és még a kritikusnak számító utolsó szakaszokon sem remegett meg a keze és győzött a nagyot hajrázó Greff Bálint előtt. Bálint remekül kezdet ma, aztán egy kisebb hullámvölgybe került, de az utolsó etapban nagyszerűen hajrázott: 3 par és egy birdie a 18-ason.

Szeberényi Máté önmagához képest gyengébben játszott, ma nem igazán jött ki neki a lépés.

A Rózsa gyerekek közül a mai napon Dani volt a jobb. Ragyogó +1-es első kilencet követően ma 75-öt játszott, ami nagyon szép. Ami Dávidot illeti: a tavalyi évvel ellentétben ez most nem az ő bajnoksága volt, ám az érettségi miatt kimaradt edzések ellenére, remekül helytállt.

Ki kell emelni Meznerics Gergely valamint Kemény Kevin játékát. Kevin, alig 13 évesen, az élmezőnyben végzett.

Összességében elégedett vagyok a látottakkal, ahol még a legfiatalabbak is, példaként említhetjük a 12 éves Somogyi Bencét, aki már meg-megcsillogtatta tehetségét. Egy kis hiányérzetem maradt, hiszen számítottam mínuszos körre valamelyik napon, ami elmaradt. Ettől függetlenül egy emlékezetes bajnokságon vagyunk túl!”

A nőknél - úgy gondolom - nem volt kérdés. Adél magabiztosan húzta be a bajnokságot. A második helyre viszont többen is odaérhettek, ám az esélyesek közül néhányan árnyékai voltak csupán önmagunkat. Nagy Klára, ilyen fiatalon második tudott lenni, bravó!

Briglovics Boróka napról napra jobban látszott. Rajta érezni lehetett a versenyhiányt. Ennek ellenére, bár nagy küzdelemmel, de sikerült megcsípnie a harmadik helyet. Kell neki jó pár versenykör még, hogy újra elkapja a fonalat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés