Viharos pályaavató Zsirán

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) és egyben a Hun Trophy negyedik fordulója, az Erzsébet Lakópark Footgolf Verseny bővelkedett izgalmakban. A közel kilencven versenyzőnek saját magukon és az ellenfeleken kívül az időjárással is meg kellett küzdenie.

Tikkasztó hőségben indult vasárnap a FOB aktuális játéknapja. A sportág honi elitje első ízben látogatott a nyugati határ mentén elterülő település, Zsira golfpályájára, a Sonnengolf Clubba. A forróság kora délutánig tartott, beborult, majd villámlani kezdett és özönvízszerű eső zúdult a pályára. A versenybizottság – ahogy előre jelezte is – kényszerszünetet rendelt el és felfüggesztette a versenyt. Szerencsére egy óráig sem tartott a pauza és a játék folytatódhatott. Jól persze azok jártak, akik még a szünet előtt a tizennyolc szakasz végére értek.

Vangel még a vihar előtt beért

Vangel még a vihar előtt beért

A szlovák indulókkal kiegészült mezőnyben északi szomszédunk kiválósága, Dusan Vangel (Spartak Trnava) bizonyult a legjobbnak a kijelölt rúgásszámnál (par 72) hárommal jobbat rúgva, ezzel ő nyerte a világranglistába is számító abszolút versengést, azaz a Hun Trophy negyedik fordulóját. A FOB (a magyar bajnokságba a külföldiek eredménye nem számít bele) negyedik körének bajnoka Balogh Tibor (Royal) lett, aki egyúttal a negyven felettieknél is első helyen zárt.

 

A tizenkét női induló közül a FOB történetének első női győztese, a hosszú idő után a golfpályára visszatérő Ujvári Izabella (FTC Footgolf) diadalmaskodott, még izgalmasabbá téve a hölgyek versengését. A junioroknál a sérüléssel bajlódó Kókai Bence (Royal) magabiztosan nyert, és csupán hárommal maradt el a kijelölt rúgásszámnál (75), negyedik győzelmét aratta négy kört követően. Nem mellesleg, az abszolút kategória legjobb tíz játékosa között végzett! Az ötven év felettieknél a hajrában megsérült Kocsis Sándor (BFGT) bizonyult a legjobbnak. A legjobb újonc Mayer Zoltán (FTC) lett, míg a csapatok versengésében ezúttal a BFGT volt a legjobb.

Kókai Bence a felnőttek között is jó eredményt ért el

Kókai Bence a felnőttek között is jó eredményt ért el

A versenybizottság a több játékos által aláírt óvási kérelemnek helyt adott, és sportszerűtlen játék miatt Németh Gábort, Lengyel Bélát (mindkettő FTC Footgolf), Bacskai Bencét és Bacskai Pétert (mindkettő Hole Hunters) egyaránt egy-egy pont büntetéssel sújtott.

A Footgolf Országos Bajnokság féltávhoz érkezett, a sorozat július 30-án, Balatongyörökön a Golfclub Imperial Balaton pályáján folytatódik az Autó Mirai Footgolf Versennyel.

EREDMÉNYEK

A FOB ÁLLÁSA

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés