Hideg fej és lélekjelenlét a siker kulcsa

A Balaton Golf szenior játékosa Horvath Joseph, eddig lenyűgöző szezont produkált: Magyar Kupa 2., Szenior Tavasz 1., Race to Zala Springs ranglista 3., Balaton Golf Kupa 1. -, így nem hiába tartják vetélytársai az egyik legnagyobb esélyesnek a XXVIII. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság előtt. Ő azonban - elmondása szerint - nem foglalkozik az esélyekkel, és csak saját játékára koncentrál és megpróbálja maximálni teljesítményét. Egy biztos, soha nem szabad feladni!

„Napi 100-200 labdát ütök el Balatonudvariban, és igyekszem minél jobban felkészülni a bajnokságra. A putt-okon sok fog múlni, ezért fontos, hogy minél jobban bejátsszam és megszokjam a máriavölgyi greeneket, hogy magabiztosan állhassak oda az elütőre kedden. Hétfőn a gyakorlónapon erre fogjuk leginkább helyezni hangsúlyt jó barátommal, Martin Michael-lal, illetve Mills Errol-ral (szuperszenior), aki a tavalyi bajnokságon remek teljesítményével mindenki elismerését kivívta. Mindketten ott lesznek a mezőnyben és nagy eséllyel szállnak harcba a nemzetközi elsőségért.

Az idei tornán már a magyar mezőnyben is ott leszek és természetesen a minél jobb játékra törekszem. A 2015-ös tatai bajnokságon már megtanultam, hogy soha nem szabad feladni, csak hideg fejjel játszani a játékodat és nem foglalkozni a körülötted lévőkkel. Akkor az utolsó napon sikerült 5-6 ütés hátrányból felállnom. A golf olyan, mint bármelyik élsport, fontos, hogy magadra koncentrálj, és csak csináld, amit tudsz és majd a végén eldől ez mire lesz elég. Persze meg kell tanulni azt is, hogy mikor, és hol lehet és kockáztatni.

Majd az esélyekre is kitért:

A nevezési listát nem ismerem, így nem tudom pontosan, kik lesznek ott. Ettől függetlenül Kovács Titusszal, dr. Takács Jánossal, Dibusz Lacival és Horváth Péterrel már volt szerencsém együtt játszani. Mindegyikük veszélyes ellenfél lehet. Horváth Pétinek nagy előnye, hogy sokat edz Máriavölgyben, így ő okozhat meglepetéseket!”

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés