Új elnök a Magyar Golf Szövetség élén

Csütörtökön tartotta az új olimpiai ciklus első, éves rendes közgyűlését a Magyar Golf Szövetség, ahol Sugár András lemondott, helyére a képviselők egyhangúlag dr. Szivek Norbertet választották. A küldöttek elfogadták a szervezet 2016.évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint 2017-es tervét, a leköszönt elnökségi tagok helyére új tisztségviselőket választottak.

A Magyar Golf Szövetség negyvenöt küldött részvételével zajló éves rendes közgyűlésének fő napirendi pontjai között a szövetség 2016. évi szakmai és pénzügyi beszámolója, közhasznúsági jelentése, valamint a 2017. évi pénzügyi tervének elfogadása szerepelt. Emellett Andrási Miklós, Dér Péter, Sarlós Tibor, Szalma László és Szlávy Tibor leköszönt elnökségi tagok helyére új tisztségviselők választását kezdeményezték. Új napirendi pont érkezett a tagszervezetek részéről az alapszabály módosítására, valamint a tisztségviselők visszahívására vonatkozóan, azonban Andrási Miklós, az előterjesztők részéről a kiegészítő javaslatot az elnökségi tagok lemondás miatt visszavonta.

Sugár András, az elmúlt év értékelése során hangsúlyozta, hogy a magyar golf, mint olimpiai sportág nagy lehetőséget kapott a kormányzati támogatások kapcsán. A szövetség az olimpiai felkészülés jegyében 2024-ig tartó célokat fogalmazott meg, a golf népszerűsítését célzó junior programokat vezetett be, a kluboknak nyújtott támogatással pedig növelhette a golfjátékosok létszámát. Emellett kiemelt hangsúlyt és ösztönzést kapott a versenyeztetés, ahol a junior válogatott kimagasló eredményei bizonyítják: a fiatalok támogatása a golf sport hosszú-távú fejlődését alapozza meg. Ezeket a célokat a szervezet stabil, átlátható gazdálkodás és szigorú pénzügyi fegyelem mellett valósította meg, ezért a küldöttek az Ellenőrző Testület ajánlására fogadta el a Magyar Golf Szövetség 2016. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját. A 2017-es terv előterjesztésében az elnök kitért a szövetség előtt álló idei feladatokra, majd a támogatási rendszer szakmailag megalapozott felhasználására hívta fel a küldöttek figyelmét, melyet a közgyűlés egyhangúan támogatott.

Ezt követően Sugár András az olimpiai ciklushoz igazodó tisztségviselő választás érdekében lemondott elnöki pozíciójáról, helyére a közgyűlésen megjelent képviselők egyhangúlag dr. Szivek Norbertet, a Magyar Nemzeti Vagyonügynökség vezérigazgatóját választották. Az új elnök köszönetet mondott Sugár Andrásnak az elmúlt évek magas színvonalú munkájáért, Dietrich Tamás, a Szenior Golfozók Társaságának elnöke pedig méltatta a magyar golféletben végzett tizenegy éves elnöki tevékenységét.

A közgyűlés végezetül az elnökségi tagok megválasztásával fejeződött be. A hiányzó posztok betöltésére a küldöttek Andrási Miklóst, dr. Bábos Rékát, Dietrich Tamást, ifj. Tringer Lászlót és Dr. Váczi Jánost választották, dr. Törös Judit az Ellenőrző Testület újonnan kinevezett tagja lett. Az új elnökség tagjai a közgyűlés után Sugár Andrást tiszteletbeli elnöknek kérték fel.

Forrás: www.hungolf.hu

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
6
12
13
15
19
20
21
22
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés