Sofya: „Nem volt rossz, idén a világranglista pontokra hajtok!”

Volt esemény bőven az elmúlt hétvégén, ugyanis a hazai versenyek mellett, Ausztriában Somogyi Bence, Cipruson Závaczki Bálint, Greff Bálint és Tóth Janó, míg Szlovéniában, a nyílt női bajnokságon, kétszeres Magyar Kupa győztes Vadkerti Adél, valamint az orosz származású Magyarországon élő Morozova Sofya volt akcióban. Mint ismert, kettőjük közül Sofy egyenesen szárnyalt és magabiztosan jutott be a mindent eldöntő kétkörös fináléba, ahol végül a T 11. helyen zárt. Kíváncsiak voltunk rá, mit mond Sofy, a fizikailag nagy kihívást jelentő bajnokságról.

 

HG Miként értékeled a 3 nap, 4 kört?

- Örülök, hogy sikerült az elsődleges célomat teljesítenem és beverekedtem magam a CUT-ba, ahol kétszer 18 szakasz várt ránk.

Őszintén szólva, már a döntő első köre után fáradtnak éreztem magam, de nem fizikailag, hanem mentálisan. Majd a második körben már a fizikai fáradtság is elért a lábaimban és a derekamban egyaránt. Bevallom, ettől egy picit feszült lettem, mivel tudtam csak pár ütésre vagyok a dobogótól. Sajnos nem sikerült pódiumra állnom, de mindent összevetve, elégedett vagyok a teljesítményemmel, persze mindig lehetne jobb, de ahhoz képest, hogy ez volt nekem 2017 első versenye, nem volt rossz.

HG Milyen céllal vágtál neki az idei szezonodnak? Magyarországi versenyek, Q-School?

- Idén főleg a nemzetközi versenyek vannak túlsúlyban, ahol világranglista pontokért küzdhetek, ugyanis az a fő célom, hogy elinduljak valamelyik rangos sorozat Q-School-ján és mínuszt játsszak. A következő versenyem például Ausztriában lesz. Ha ezek mellett marad időm a magyarországi bajnokságokra, akkor természetesen elütőre állok. Az egyik kedvencem a június 9-11. között megrendezendő Magyar Nyílt Match Play Bajnokság, ahol igyekszem ott lenni!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés