Széllel szemben

Osztrák győzelem a zalacsányi ranglista versenyen

A máriavölgyi és a zirci ranglista verseny után, május 20-án, szombaton Zalacsányba látogatott a ranglista pontvadászok népes tábora, hogy a Robert Trent Jones, Jr. által megálmodott, 18 szakaszos Zala Springs pályán újra egymásnak feszüljenek. A ranglista verseny egyben a Race to Zala Springs versenysorozat második fordulója is volt. A szikrázó napsütésben, szélben és jó hangulatban zajló megmérettetés az impozáns létesítményben mindenkit lenyűgözött, így a siker ezúttal sem maradt el Zalacsányban.

Már a reggeli kávé alkalmával mosolygós arcokat láthattunk, mindenki jól érezte magát a hangulatos klubház teraszán a kuriózumnak számító szökőkút közvetlen közelében, a festői szépségű pálya panorámájával kiegészülve. Így természetesen a magával ragadó helyszínen a selfik sem maradhattak el a játék előtt, közben és után.

A verseny nagyon szorosan alakult. A dobogósokat egy-egy ütés választotta el egymástól, így egy apró hiba is nagy jelentőséggel bírt. A késhegyre menő küzdelemben végül az osztrák Clement Fritz (80) nyert, a tavalyi győztes, Dr. Horváth Péter (82) előtt, aki ismét nagyszerűen teljesített, és csak egy kicsin múlt a győzelem. A harmadik helyen, az idén remek formának örvendő Horvath Joseph (85) végzett, Dr. Bohács Zsoltot (86) és Prem Franz-ot (86) megelőzve. Hatodik helyen a 2017-es ranglista vezetője, Meznerics Gergely (87) zárt. A bruttó rangsorban a Top 10-be még Koppány Krisztián, I. Nagy István, Ellis Donald, valamint Vaszkó Zsombor fért be.

A tradícióknak megfelelően a bruttó győzelem mellett, a különböző Nettó kategóriák három legjobbját is díjazták. A Férfiak „A” kategóriájában (Hcp 0-18,4) Koppány Krisztián gyűjtötte be a győzelmet Dr. Horváth Péter és Dr. Bohács Zsolt előtt, míg a „B” csoportban (18,5-36), Szigeti Lajos, II. Nagy Tamás, Zalar Davorin volt a sorrend.

A nőknél ezúttal az ausztráliai, Pravnovszki Anna nyert, Molnár Piroskaés Hajek Beatrix előtt. A juniorok között nettóban a Vaszkó testvérek zártak az első és a második helyen Zsombor, Eszter sorrendben. Szenior kategóriában is értékelték a játékosokat, ahol a Zala Springs versenyzője Hajek Heinz, Hámori Péter, Szekeres József  trió végzett az első három helyen.

A Zala Springs 5 versenyből álló versenysorozata két hét múlva június 3-án folytatódik tovább!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés