Kötél: „Megérdemelt győzelem, a munka folytatódik!”

Kötél Bence sikerétől hangos a magyar golfvilág, hiszen 13 évesen a valaha volt legfiatalabb Magyar Kupa győztest avattuk vasárnap! Kötél Balázs természetesen boldogan nyilatkozott fia teljesítményéről és annak kifejezetten örül, hogy a „golf istenei” Bencével voltak. Véleménye szerint, az nyerte meg az idei kupát, aki a legtöbbet tette érte, hogy győzzön!

„Bence szemében gyermeki elégedettséget láttam a győzelem után! Jó volt látni, ahogy büszkén járt fel-alá a kupával. Ezek azok a pillantok, amiért érdemes dolgozni, utazni, versenyekre járni! A golfban, mint minden más sportágban, meg kell tanulni nyerni, és sokszor az odavezető út is göröngyös. Néha veszítesz, néha nyersz, de ezek az összecsapások segítenek abban, hogy minél inkább fejlődj!

Bevallom, mikor januárban kiderült, hogy a balatonudvari pályája ad otthont a kétnapos megmérettetésnek mondtam is Bencének, hogy itt a nagy lehetőség, hogy elhódítsa a kupát. Tudatosan készült, és az ünnepnapokat sem sajnálva gyakorolt és ütötte a labdát.

Ami a versenynapokat illeti:

Az első napon - két közepes putt-ot kivéve - hibátlanul játszott, majd a másnap már érezhető volt rajta a nyomás. Az első négy szakasz küzdelmes volt, nem igazán találta a ritmust, de az 5. szakasz után stabilizálódott és egészen a 12. lyukig hozta a könnyed játékát.

 A 13-as szakaszon, egy nem jó taktikai döntés okozta a triplát, amivel gyakorlatilag minimálisra olvadt az előnye. A 18-as meg egy nagy hiba volt, nincs mit rajta szépíteni! Egy 60 cm-es putt-ot be kell ütni!

Aztán jött a rájátszás, ami megmutatta, hogy mentálisan milyen erős Bence, hiszen gyakorlatilag egy megnyert játszma csúszott ki a kezei közül. Ezzel a lelkülettel odaállni a 9-es szakaszra, hogy itt a labda és nem szabad hibázni, nem egyszerű! De megcsinálta! Hab volt a tornán, hogy így sikerült győznie!

A jövőben a putt-okban kell fejlődnie. Ha úgy gurít majd, mint amilyen technikával üti a labdát nagy jövő állhat előtte! Most azonban folytatjuk az utunkat, hiszen Csehország, Ausztria, és a Match Play Bajnokság versenyei tornyosulnak.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés