Huszáros hajrá Csicsitől!

Első mínusz a szezonban

Harmadik versenyét kezdte a Symetra Touron Lajtai-Rózsa Csilla csütörtökön. A 100 ezer dollár összdíjazású Gateway Classic első napja után a jelenlegi legmagasabban jegyzett magyar golfozó a 144 fős mezőny igen előkelő T 23. helyén áll -1-el, 5 ütéssel lemaradva az éllovas Anne–Catherine Tanguaytől. Csilla játéka végig kiegyensúlyozott volt, ráadásul a második kilencet 2 birdie-vel fejezte be, aminek köszönhetően 2017-ben először benézett par alá. Ha pénteken hozza a csütörtökön mutatott formáját, akkor nem lehet gond a “felezéssel”.

Rózsa Csilla – és caddie-je Dan Maringer – a Longbow Golf Club hátsó részén kezdett, a 10-es szakaszon. A score-kártyája alapján az első lyukat nem tudta az elvárt par értéken hozni, bogey-t ütött, azonban Csicsi ismét bizonyította, hogy fejben mennyire erős, ugyanis a következő szakaszon rögtön egy birdie-vel kompenzált. A pálya hátsó részéből hátramaradt lyukakat ezután par-ra hozta, így even par-ral fordulhatott.

 Az első 9-en is hozta a rá jellemző stabil játékát. A par-ok mellett a négyesen megszerezte második bogey-ját a tornán. Csicsi azonban újra bizonyított és nagyszerű hajrával rukkolt elő.

Csicsi végül 71 ütésből teljesítette a par 72-es pályát az első nap, így -1-es összeredménnyel várhatja a folytatást. A torna pénteken folytatódik és szombatig tart, az utolsó két napon remélhetőleg a magyar golfozóval a mezőnyben.

A viadal eredményeit itt lehet figyelemmel követni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés