Igazi klubhangulat a kisoroszi szezonnyitón!

(Kép: Magyar Golf Club Facebook oldala)

Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő 18 lyukú par 72-es golf-pályája, a Magyar Golf Club szombaton tartotta meg Szezonnyitó texas scramble versenyét. Ahogy arra számítani lehetett szinte telt ház volt a Szentendrei Szigeten lévő patinás klubban, amely jó hangulatú megmérettetéssel és szoros csatával indította útjára a 2017-es versenyszezonját.

Március 25-én, szombaton reggel szép számban jelentek meg játékosok Kisorosziban. Az eseményt a klub, és a versenyzők is nagyon várták, hogy végre versenykörülmények között játszhassanak egyik kedvenc pályájukon. A megmérettetés kiemelve szerepelt valamennyi magyar golfozó naptárában. Így nem kellett hozzá nagy jóstehetség: az év első kisoroszi versenye népszerű volt.

Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi ismert arccal találkoztunk, de ismét öröm volt látni, hogy kivétel nélkül minden korosztály jelen volt, és egy nagyon jó hangulatú 4 fős texas során döntötték el a győzelem sorsát. Kiemelendő, hogy nagyon erős csapatok álltak össze, jó hcp-s játékosok alkodtak párt. Gondolhatunk itt Dibusz László - Gyalogh Kálmán, Darázs Attila – Pintér Béla duójára. De ott volt még Palotásné Horváth Zsuzsanna, Polyvás Szilvia, vagy Kovácsné Földesi Katalin és még sorolhatnánk. Nagy László klubkapitányként is remekül debütált, mindenkihez volt egy kedves szava. Megtippelni is nehéz volt, hogy melyik csapat jöhet ki győztesen a versenyből.

Végül a győzelmet a szenior válogatott kiválóságait is a soraiban tudó csapat hódította el. A Dr. Takács János, Nagy István, Vattay Antal, valamint Molnár Piroska négyese szoros csatában lettek a legjobbak -8-cal. A Baldauf csapat is nagyszerűen teljesített. A Baldauf Attila, Baldauf László, Herkules Zoltán és Molnár Sándor kvartettje -6-os eredménnyel az ezüst pozícióban végeztek. Meg kell dicsérni a szinte csak juniorokból álló teamet is. A Benzsay Zsombor és Ifj. Sárközi Richard a Magyar Golf Club színeiben, míg Benke Ákos Academy juniorjaként remekül szerepeltek, akiket Mányi István szenior kisoroszi golfozó támogatott. -4-es eredményükkel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A bruttó mellett nettóban is értékelték a csapatokat, ahol a Dr.Karvász Tamás, Duska Sándor, I. Puskás András és Kajzinger Bence nyerte.

A versenyt követően kellemes ebéddel kedveskedett a klub, majd egy jó hangulatú díjkiosztóval zárult a nap, ahol Nagy István elnök úr beszédében megköszönte a részvételt, valamint a klub idei fejlesztéseibe és terveibe avatta be az egybegyűlteket:

„A tó mellett egy füvesített napozó övezet kialakításán dolgozunk, ami egy önálló öntözőrendszerrel ellátott 3 cm-es semiraugh szinten fogunk kezelni, hogy míg a család egyik fele golfozik, addig a család többi tagja élvezhesse a napsütést. Emellett készülőben van egy fedett range, amelyet a tervek szerint áprilisban fogunk átadni a játékosoknak. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy az eddig elért színvonalat növeljük.”

 

Mindent egybevetve tehát egy remek nap volt, igazi klubélettel. Reméljük a 2017-es szezon több hasonló megmérettetéseket tartogat számunkra!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés