Nagyiványi és Justin párosa nyerte a Valentin-napi teniszversenyt

Közel két évtizedes hagyományt követve idén 19. alkalommal rendezték meg a Magyar Borok Útja Valentin-napi Páros Teniszversenyt. A tenisz szerelmeseinek napja ezúttal február 18-ára, szombatra esett, ennek apropóján a Szeressük egymást gyerekek elvét követve 14 páros mérte össze tudását a Tabáni Tenisz Centerben, a Magyar Borok Útja Rallye Rendezvényszervező Kft. hagyományos évadnyitó sporteseményén.

A párosokat négy csoportba osztották, az Amagro csoportban Nagy Antal és Sallai Sándor, a Budapesti Honvéd két korábbi válogatott labdarúgója játszott, Dr Stumpf István alkotmánybíró Balázs Györggyel küzdött és Fazakas Szabolcs ex-miniszter Harcsár Istvánnal, a Sporthivatal volt elnökével alkotott párost. A Berdych csoportban pl. a Rakonczai Imre és Rakonczai Viktor zenész testvérpár harcolt. A Cilic csoportba volt beosztva Megay Róbert Péter főszervező és Vajtó Lajos, a Kincsem Park és a Gundel étterem volt vezetője. A 4., a Djokovic csoportban is sok ismert ember teniszezett.

Az idén megújuló, de a továbbra is a „Szeressük egymást, gyerekek!” mottó jegyében megrendezett tornán sporteseményre sok új játékos, üzletember, politikus, neves közéleti személyiség, sportoló nevezett. Kiss András versenyigazgató és versenybíró szerint a versenyek remek hangulatban zajlottak, ezt tükrözik az eredmények is.

Míg odakint még utolsó leheletével küzdött a téli időjárás, bent a sátrakban ideális körülmények között csaptak össze a párosok szombaton 9 és 15 óra között. A selejtezők és a tétmeccsek mellett ezúttal sem maradhattak el a baráti-üzleti beszélgetések, kártya partik, emellett a résztvevők csabai kolbász falatokkal, Szentkirályi ásványvíz újdonságokkal, Mátyás Pálinkaház különlegességeivel, valamint a Vigadó Étterem által felajánlott finom borokkal hangolódhattak a következő összecsapásra.

A harmadik helyen a Rakonczai Imre-Rakonczai Viktor zenész testvérpár végzett, akik bebizonyították, hogy nemcsak a színpadon, hanem lendületes játékukkal a salakon is képesek emlékezetes pillanatokat szerezni a közönségnek.

A dobogó második fokára a Nagy László-Oroszi János páros állhatott fel, az aranyérmet pedig a Nagyiványi Tamás-Justin István összeszokott párosa vihette haza.

„Örülök annak, hogy a Magyar Borok Útja Valentin-napi Páros Teniszverseny égisze alatt immáron 19. alkalommal, nagyon kellemes baráti hangulatban küzdhettük-izgulhattuk végig a meccseket, és élvezhettük egymás társaságát. A mérkőzések közben a salakon harapni lehetett a feszültséget, de a pályáról mindenki mosolyogva, barátként távozott, és talán ez a legnagyobb kincs ebben a versenyben.”-mondta Megay Róbert Péter főszervező.

Kiss András hozzátette: „A játékosok oldott hangulatban, ugyanakkor fegyelmezetten küzdötték végig a mérkőzéseket. A dobogósok mellett mindenképpen érdemes kiemelni a Fazakas Szabolcs – Harcsár István párost, akik a kortalan mezőnyben játéktudásukkal és lelkesedésükkel mutattak példát versenytársaiknak és a közönségnek.”

A teniszkupa ünnepélyes díjátadójára a február 23-i Liszkay borvacsorán került sor, ahol a Liszkay Pincészet borai és Magos Zoltán mesterszakács gourmet fogásai mellett folytatódhattak a kötetlen beszélgetések, sztorizások a Pesti Vígadó Étteremben.

 

Dr Horváth Dávid


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés