Élvezetes játék a pályán nem álom csupán...

A modern swing oktatása a Sárkány Indoor Golf Centerben.

Korábbi hírekben már beszámoltunk Lehoczky Gábor által használt, Magyarországon újdonságnak számító swing elemző és fejlesztő programról és a hozzá kapcsolódó oktatási szisztémáról, most visszatértünk és megkérdezzük az eddigi tapasztalatokat.

Röviden, miről is van szó?
A SkyTrak szimulátor, amely egy új fejlesztés, kifejezetten a labda röppályájából készít elemzést fontos adatokat szolgáltatva az indulási irányról, amely következménye az ismertebb nevén inside-out vagy éppen outside-in ütéseknek. Következtethetünk a találatkori ütőfej állásról, hogy nyitott vagy zárt a side spin értékeket vizsgálva, illetve az indulás-becsapódás szögéről a back spin adatot kielemezve. Ezek alapjaiban meghatározzák a labda későbbi röppályáját, irányát az ütés minőségét jellemző smash faktor-t, ez most kiegészül egy azonos idejű videó felvétellel is. Láthatjuk szemből, és hátulról is a swingünket a monitoron, de akár referencia videókkal is összevethetjük, a 80 centis képernyőn.
Az oktatási program 10 pontban határozza meg a jó swing check pontjait és ezeket állítjuk be a gyakorlás, oktatás során. Shane Wilding által lejegyzett és pontról-pontra kialakított módszer golfozók ezreinek adta vissza a hitét, hogy az élvezetes játék a pályán nem álom csupán.

Mindez hogyan válik be a gyakorlatban, kérdeztük a mestert.
Mint azt sokan tudják, itt a centrumban két szimulátorunk is van, az egyik egy jól bevált Full Swing ezt főleg a versenyekre, pályajátékra használjuk, hiszen egyszerű a kezelése, megbízható a működése.
Az új Skytrak launch monitort használjuk a swing fejlesztésre, gyakorlásra, hiszen rengeteg fontos adattal hozzájárul egy jó találat kialakításához, de természetesen lehet rajta pályát is játszani, de nem ez a fő profilja. Még ősszel a driving rangen is teszteltük így azt mondhatom, hogy a pontossága közel 100%-os.
Tudunk szimulálni akár hideg időt, szeles időt, vagy gyorsabban, lassabban guruló fairway-t..
Összevetve a napjainkban etalonnak számító Trackman launch monitorral, alig néhány %-nyi az eltérés a két eszköz között. Ezúton is köszönet a tulajdonosoknak, hogy bizalmat szavaztak és támogatják a fejlesztéseket.

Milyenek az eddigi tapasztalatok?
Ha röviden kellene megfogalmazni: elégedett tanulók, látványos fejlődések. Valójában ebben semmi újdonság nincs (számomra) hiszen kint Bangkokban, ugyanilyen hatékonysággal dolgozott a módszer.
Nagy öröm számomra, hogy tanulóim elégedettek a fejlődéssel és már alig várják, hogy tavasz legyen.

Kiknek ajánlod a rendszert vagy inkább a módszert?
Bangkokban a Wilding Golf Swing Performance Centerben nagyrészt középhaladó (hcp 15-20) és haladó (Hcp 0-15) játékosok swingjét elemeztük, javítottuk, de miután fontosak az alapok és mindenki számára fontos a jó swing (kép) kialakítása, már a kezdetektől fogva ajánlott. A Swing Improvement programunk hiteles elemzést ad a játékos gyengéiről illetve erősségeiről. Ezek mind lementhető, kinyomtatható formában akár el is vihetők.

Hogyan lehet többet megtudni a rendszerről és annak működéséről?
Természetesen mindenki számára elérhető a Sárkány Indoor Golf Centrumban, de a használatához, a rendszer megismeréséhez mindenképpen ajánlatos előzetesen konzultációt kérni tőlem.

Mikor és hogyan lehet kipróbálni?
Előzetes bejelentkezéssel egy 30 perces ingyenes* felmérést készítek a jelentkezőkről, amely rögzítésre kerül és a későbbiek során újra előhívható, de akár el is vihető. Ez a 30 perc alkalmas a rendszer rövidebb bemutatására.

Hol lehet Téged elérni?
Nem vagyok állandóan a Centerben, de akiket érdekel a fejlett technika és nem riadnak meg a hibáik látványosságától és ha fontos számukra a fejlődés kézzelfoghatósága, bátran keressenek az alábbi számon egy időpont egyeztetésére: Lehoczky Gábor 06309418048. A Winter Edition felkészítő program keretében most 6 egyéni órát 30.000 Ft-ért ajánlok! Weboldalamon találják meg a részleteket:  Lehoczky Gábor Golf
*a szimulátor használati díja: 2000Ft


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés