Magyar sikersztori Szlovákiából

Szerződést hosszabbított Hideg Dániel

Hogy Hideg Dánielt időről időre megkérdezzük, ebben persze nincs semmi különös, ám abban már igen, hogy ilyen fiatalon újabb elismerésben részesült. Az egy éves szlovákiai edzőség után, további három évre írt alá az Airport Golf Club-hoz, ahol gyarapíthatja tapasztalatait a nálunknál magasabban jegyzett golfnemzetnél.

HG Mit jelent számodra, hogy megszületett ez a kontraktus?

HD Mindenképp pozitív, hogy elégedettek a munkámmal és a vezetőség is látja, hogy az elmúlt évben elindult valami a junior képzés területén. Tanítványaim sorra nyerik a kupákat a szlovákiai tour-on. Szeretném kiemelni, Bergendi Renét (12 éves), aki fiatal kora ellenére idén télen egy törökországi junior viadalon győzött a korcsoportjában.

A szerződéshosszabbításhoz hozzájárult, a nyáron sikeresen zajló gyerektáborunk is, amelyen összesen 100 résztvevő volt, 4 éves kortól egészen 17 éves korig. Sikerült maradandó élménnyel megajándékoznunk a gyerkőcöket, ők pedig minket!

HG Mennyiben más a golfélet Szlovákiában, mint itthon?

HD Sorra nyílnak a pályák. Itt felfelé ível a golf és rohamosan fejlődik. Például a mi klubunk 50 km-es sugarában rövidesen két új pálya is nyílik. Ez a tény is mutatja, hogy van igény a golfra. Arról ne is beszéljünk, hogy évente 50-60 új tagot jegyeznek a klubok. Nyilván ezért, a tagsági áraik is alacsonyabbak a Magyarországon tapasztaltaknál. A klubomnál például 500 € egy éves klubtagság, ami többek között, 160 kosár labdát is tartalmaz a range-en.

Ami még nagyon érdekes, hogy Szlovákiában létezik egy " zöldkártya " nevezetű rendszer, amely nagyjából a magyarországi pályaalkalmassági vizsgának felel meg. A lényege, hogy minden golfozónak el kell végeznie egy kezdő kurzust, ami 12 óra oktatásból áll, és a végén vizsgát tesznek a játékosok. Amint ez sikerült, bekerülnek abba a központi számítógépes rendszerbe, amely minden pályán elérhető, és csak ez alapján kaphatnak greenfee-t.. Ha nincsen meg ez a vizsga, nem mehetnek játszani a pályára!

 

HG Térjünk át a holtszezonra: irány Törökország?

HD Igen, március elejére terveztük, hogy megyünk. Van meg pár hely, ha valakit érdekel, bátran keressenJ

Idén a Cornelia Deluxe szállodában leszünk és a Nick Faldo által tervezett 27 lyukas pályán fogunk edzeni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés