Jim Furyk lesz a 2018-as Ryder-kupa amerikai csapatának kapitánya

A Ryder-kupa amerikai csapata megtalálta a nyerő felállást tavaly ősszel Haseltine-ban. Nem jelent nagy meglepetést, hogy ki fogja vezetni a csapatot a 2018-as párizsi címvédő versenyen. Ahogy azt várni lehetett Jim Furykot nevezték a csapat kapitányának a szerdai sajtótájékoztatón. Pletykák is keringtek arról, hogy Furyk-ra fog esni a választás, és a Telegraph végül megírta vasárnap, hogy a bizottság tagjai - Tiger Woods, Phil Mickelson és a 2016-os kapitány, Davis Love III. – a másik jelölt, Fred Couples ellenében Jim Furykot választotta a pozícióra. Furyk tavaly ősszel asszisztensként tevékenykedett Hazeltine-ban, illetve 2014 folyamán 9 alkalommal is pályára lépett a Ryder-kupa csapatában. Magáénak tudhat egy 10-20-4-es egyéni rekordot is.

A Sirius XM PGA Tour rádió műsorában Hank Haney azt mondta: olyan embereket akarunk látni, akik mélyen el vannak kötelezve a PGA és a Ryder-kupa iránt és egyértelmű, hogy Jim Furyk ilyen ember. Jó munkát fog végezni. Ő is sportoló. Ő az az ember, akit Tiger Woods mindig is csodált. Csodálta a határozottságát, elkötelezettségét, versenyzési stílusát. Ő egy igazi versenyző alkat.

A Ryder-kupa 2018 szeptember 28 és 30 között kerül megrendezésre a Le Golf Nationalban, Párizsban. Jim Furyk 48 éves lesz akkor.

A U.S. legyőzte az európaiakat tavaly Hazeltine-ban 17-11-re, ezzel megtörve a csapat sorozatos győzelmeit az elmúlt 7 versenyen. Az amerikaiak utoljára 1991 és 1993 között nyertek sorozatosan bajnokságot. 1993-ban Tom Watson töltötte be a kapitányi posztot mikor Belfry-ben az amerikaiak utoljára európai bajnokságot nyertek.

A múlt hónapban az európai kapitányi posztot Thomas Bjorn kapta meg.

(www.golf.com)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés