Thomas, rekorddal nyerte meg a PGA Tour versenyt

(kép: www.staradvertiser.com)

Justin Thomas hatalmas fölénnyel zárta a Hawaii Sony Open nyílt golfbajnokságot. Hét ütéssel előzte meg a második helyezett Justin Rose-t, így megdöntötte a PGA Tour’s low score rekordját: 72 lyukon, 253-as eredményével. Lássuk, hogyan ért véget a verseny Waialea Coutry Club-ban Honoluluban.

Az élen végeztek: Justin Thomas (-27), Justin Rose (-20), Jordan Spieth (-19), Kevin Kisner (-18), Jamie Lovemark (-18)

A teljes eredménylista ITT

Ez azt jelenti, hogy Thomas, a már két hete tartó folyamatos győzelmeivel felülmúlta Tommy Armour III. 72 lyukas, 254-es rekordját, melyet 2003-ban állított fel a Valero Texas Open nyílt golfbajnokságon. Thomas nemcsak felállította a rekordot, de mindezt tap-in-birdie segítségével tette.

A nap köre: Thomas 59 találatot szerzett csütörtökön, majd Kevin Kisner is tett egy kísérletet, de sikerült kihagynia egy majdnem három méter hosszú putt-ot és így végül 60 pontot szerzett. Vasárnap Chez Reavie mutatta meg, mit tud. Rögtön a játék kezdetén birdie-t ütött, majd a 17. ütésnél sikerült teljesen magára irányítania a figyelmet egy hole-in-one ütéssel.

A többi résztvevő között a legeredményesebbek: Jordan Spieth, Michael és John Huh, akik mind 69 pontot szereztek.

A nap ütése Reavie nevéhez köthető, akinek sikerült egy hole-in-one, de ne feledkezzünk meg Thomasról sem aki a 18. lövésnél egy fél méter hosszú tap-in-for-birdie lövéssel megszerezte a már említett rekordot.

A nap mondata: „Nagyon ideges voltam ma reggel”-mondta Thomas, aki 7 találat előnnyel nyerte meg a versenyt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés