Kettőből kettő

Wieser-Takács Zsuzsa újra az év szenior női golfozója

Wieser-Takács Zsuzsa, hagyományaihoz híven, számos versenyen elindult és a 2015-ös év szenior nő golfozójaként a címvédést tűzte ki célul második szenior évében is. Sikerült! Lássuk, hogyan vélekedik idei évéről és milyen elhatározásokkal vág bele az újba.

HG Több versenyt nyert idén, köztük a Magyar Kupát Nettó Szenior kategóriában, valamint a Szenior tavasz és a Szenior ősz ranglista versenyt is, míg a szenior válogatott tagjaként dobogóra állhatott a Golfünnep alkalmával. Hogyan értékeli az évét?

-A napokban vettem át az év szenior golfozója díjat, ennek fényében nem mondhatom, hogy rossz szezonom volt, de azért van hiányérzetem. Sajnos kimaradt a Magyar Szenior Bajnokság, és ezt nagyon fájlalom, az itthoni nagyobb stroke versenyeken viszont jól játszottam. A Szlovák Openen csak második lettem, de a sérülésem utáni felkészülés túl rövid volt, így a második helynek is örülhetek.

HG Mi volt a 2016-os szezon legemlékezetesebb pillanata? Mit kapott a 2016-ös évtől?

- Először játszottam a válogatottban, a Golfünnepen, ami ráadásul ugye matchplay és csapatverseny, dupla élvezet, fergeteges hangulata volt. Jó volt rá együtt készülni, agyalni a taktikán, és közben bíztatni a még játszó társakat, és hát valljuk be, sikerült meglepni a második helyünkkel mindenkit.

HG Hogyan teltek, így karácsony közeledtével a napjai, hogyan készült az ünnepre?

- Ebben a hideg időben én már nem szeretek játszani, ezért november eleje óta golfmentes időszakot élünk, és ez így is lesz január közepéig. Bepótoljuk az év közben elmaradt tennivalókat, lassítani próbálunk az egész éves rohanáson, ami nem könnyű, mivel családunk egy része Ausztriában van, és velük is töltünk ilyenkor pár napot.

HG Mi a kedvenc ünnepi menüje? Mivel készül családnak?

- Nálunk az ünnepi menü elmaradhatatlan része a halászlé, a főfogás idén egy skóciai golfutazáskor tanult “ fish and chips“lesz, ami tőkehal kókuszpanírban, édesburgonya chips-szel.

HG Melyek a célok 2017-re?

- Jó hír, hogy jövőre az anyaklubomban, a Pannónián rendezik meg a Szenior Nyílt Bajnokságot, ahol mindenképp szeretnék ott lenni.

Az EGA a “szomszédban” szeptember 5-9 között Szakolcán (Skalica) rendezi a Senior Női Csapat Európa Bajnokságot, ami nagyon nívós verseny, a Hcp határ 12, nagyon jó lenne, ha összeállna rá a csapat! Persze rengeteg teendő van addig, ha meg akarunk felelni a kiírásnak. Remélem, összejön!

HG És végül: mit üzen - így ünnepekkor - a golfos társainak?

- Kívánok Mindenkinek békés, szeretetteljes Karácsonyt! Sok pihenést, hogy a szenior ízületeink jövőre is bírják a terhelést.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés