„Egészséges nyugalom, mindenek előtt”

Nehéz évet zárt Mervóné Kaincz Katalin a tatai Old Lake Golf Club szenior női golfozója, akinek az élet megpróbáltatásaira a golf, illetve válogatott csapattársai jelentettek gyógyírt a 2016-os szezonban. 

Hogyan értékeled ezt az évedet?

Nem a golf volt az elsődleges prioritás az életemben 2016-ban. A csúcs után sajnos automatikusan hanyatlás következik. Elvesztettem a küzdeni akarásom a golfpályán, a győzelmekhez pedig kell az elszántság. Ha csak időtöltést látunk a játékban, nem jön a siker!

Nem rendeződött semmi az életemben, sőt a káosz csak fokozódott, amikor a 22 éves fiamnál rákot diagnosztizáltak! Szerencsére annyira korán észrevették és megoperálták őt, hogy csak ellenőrzésre kell járni még két évig! Rettenetesen nehéz volt egyedül végig csinálni, segíteni kellett lelkileg egyben tartani a fiamat, amikor még én sem voltam stabil!

Tata biztos pont volt. Már több éve hűséges vagyok az anyaklubomhoz. A Keddi Férfinapokat egyszer sem hagytam ki, a hangulat töretlen és jövőre is alap-programom lesz!

Milyen versenyeket emelnél ki az idei évből?

Két fontos esemény volt 2016-ban, amit megemlítenék. Az egyik a Balatonudvariban rendezett Magyar Klubcsapat Bajnokság, ahol bár csapatunk nem volt dobogós, nekem sikerült a legjobb formámat hozni.

A másik az év végén rendezett Golfünnep Máriavölgyben. Csak tartalékként fértem be a szenior női csapatba, de végig támogattam a többieket és egyszer be is kellett ugranom Szűcs Gabi helyett! Szabó Antóniával játszottam, esélyem sem volt ellene. Remek, stabil játékos, nagyon tanulságos volt vele lenni a pályán. A rövid játékomon kell sokat dolgoznom.

Végre összerázódtunk és dr. Lénárt Ágota csapatkapitány mentális támogatásával a második helyet szerezte meg a csapat! Dr. Lénárt Ágota mellett megtanultuk, hogy milyen óriási előnyt jelent a mentális felkészülés, támogatás. Kívülről láthattam, hogy a közös cél hogyan viszi előre a teljesen különböző stílusban játszó csapattagokat. Óriási élmény volt!

Mi ad, adott neked erőt ebben az évben a sok megpróbáltatáshoz?

Egyértelműen a golfpályán szellőztettem ki a fejem.  Sokszor tényleg csak azért mentem golfozni, hogy megnyugodjak. A szenior női társaság nagyon összetartó kis közösség a pályán kívül is. Barátokat találtam a golfpályán, akik nagyon sok támogatást adtak, adnak nekem.

Melyek a nagy célok a jövőre nézve?

Az egészséges, nyugodt élet a legfontosabb! Ha ez megvan, akkor számomra a golfpályán sincs lehetetlen!

Szeretnék javítani a hcp-en 2017-ben, ez minden évben a céllistán szerepel. Meglepő módon idén is sikerült kicsit lejjebb vinni, most 18-cal fejeztem be az évet.

Milyen mentalitással vágsz neki a téli felkészülésnek és a szezonnak?

Azt hiszem, túl vagyok a mélyponton, hosszú nehéz év vége közeleg. Alig várom az újat, mert biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb lesz az ideinél!

Minden golfozónak sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés