Hólabdát karácsonyra

Lépés 1

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Készítsünk elő 2 db 40x25 cm-es tepsit és helyezzünk az aljukba sütőpapírt (ha csak egy tepsink van, akkor két részletben süssük meg a tésztát, mindkét adagnál csak a fele mennyiséget használjuk fel).

Lépés 2

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a porcukorral keverjük habosra, majd a forró vízzel jól keverjük ki, és adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Végül a tojások keményre vert habját is keverjük hozzá óvatosan. A masszát öntsük az előkészített tepsikbe, simítsuk el a tetejüket és kb 8-10 perc alatt süssük meg. Rácsra borítva, még melegen kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk köröket belőle. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Lépés 3

A krémhez a tejet keverjük simára a liszttel és alacsony lángon főzzük sűrű krémmé. Ezután hideg vízre állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt hűtsük ki teljesen. A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal. Miután teljesen kihűlt, a tejes-lisztes főzött krémünket adjuk hozzá a margarinos krémhez és keverjük habosra.

Lépés 4

A kakaós piskóta korongokból kettőt ragasszunk össze a krémmel, és kenjük körbe az oldalát, valamint a tetejét is. Hempergessük meg a kókuszreszelékben. Tálalásig hűvös helyen (vagy hűtőben) tároljuk! Tálalás előtt az olajjal összeolvasztott csokoládéból kenjünk a hólabdák tetejére, majd 10 percre visszatéve dermesszük meg.

www.receptmuhely.hu
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés