Ír győzelem Portugáliában, Podusil harmadik a szeniorok között

A Cascais-ban rendezett, idei 15. European Footgolf Tour (EFT) fordulót az ír Kevin Heelan nyerte, a szigetország első Tour-győzelmét aratva ezzel. Tajty Róbert 23. lett a közel száznegyven induló közül, míg Podusil György a negyvenöt év felettiek között harmadikként zárt.

kuts

schneider

Schneider Ferenc

Az időjárási körülmények miatt a mezőny egy része nem tudta befejezni a szombati napra kijelölt tizennyolc szakaszt, a szervezőbizottság végül úgy döntött, vasárnap mindenki tiszta lappal indul, és az eredetileg kétnaposra tervezett viadal kizárólag a vasárnapi tizennyolc szakaszon mutatott teljesítmény alapján dőlt el, és az előzeteshez képest 150 helyett 100 pontot ér a győzelem.

Az ír Kevin Heelan a kijelölt rúgásszám (par 72) alatt tízzel bizonyult a legjobbnak, megelőzve az angol Tom Spinket és olasz Marco Trentint (előbbi szétlövés után, közelítő rúgással szerezte meg az ezüstérmet). Ez volt egyébként az írek első egyéni Tour-győzelme. A csapatversenyt az olaszok nyerték Írország és Nagy-Britannia előtt.

A mieink közül Tajtyi Róbert (a főképen balra, BFGT) szerepelt a legjobban, -4-es eredménye a 23. helyre repítette. Podusil György (főképen jobbra, BFGT) a szenior kategória harmadik helyét kaparintotta meg, míg ugyanitt Schneider Ferenc hatodik (Evergreen), klubtársa, Kuts Zoltán (pirosban) 14. lett. A csapat hetedik helyen zárta a portugál versenyt.

EREDMÉNYEK

A zárófordulót december 8. és 11. között rendezik Marokkóban.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés