Középmezőnyben a világbajnokságon

Október végén rendezték meg az amatőr golf világbajnokságot Dél-Afrikában. Magyarország ötfős csapatot delegált a versenyre, melynek csapatkapitányát, dr. Bohács Zsoltot kérdeztük az eredményekről, a helyszínről és a jövőbeli tervekről.

„Nehéz, erős mezőnyben indultunk, így csak középtájon, a 19. helyen végzett a csatapunk. Reméltük, hogy bekerülhetünk a top10-be, de meg kell mondani, kiélezett küzdelem volt. Nagyon jó csapatok érkeztek a világ minden tájáról és gyönyörű, de nehéz pályákon játszottunk. Volt két dombos pálya is, ami a síkhoz szokott játékosok számára komoly nehezítő tényező volt.

Magamtól többet vártam, sajnos volt egy nap, amikor hibáztam, és a lemaradást később már nem tudtam behozni. Szoros volt a játék és a mezőny is nagyon megfiatalodott, főleg a 0-5 kategóriában, ahol én is játszottam. Ha nincs az a hiba, akkor talán az első hatban is benne lehettem volna, így a 15. helyen végeztem.

Korábban már volt lehetőségem Dél-Afrikában játszani, hiszen többször rendezték itt a világbajnokságot, de mindig más pályákon. Idén eredetileg Törökországban rendezték volna, de az aktuális helyzet miatt a szervezők és sok játékos sem szeretett volna oda menni. Jövőre Malajziában lesz a 23. világbajnokság. A mostani záró banketten már sok szép képet láthattunk ízelítőül és megismerkedhettünk komoly szponzorokkal is. Reméljük, részt vehetünk majd rajta!

A holtszezonban belefogunk az alapozásba. Az időjárás miatt hamarosan már csak zárt térben tudunk edzeni. Egyaránt fejlesztjük az állóképességünket, a kondíciónkat, hogy újult erővel kezdhessünk neki a szezonnak tavasszal.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés