Magabiztos visszatérés

Csicsi félidőben fél lábbal a célban

Lajtai-Rózsa Csilla - nem meglepő módon – jelentősen előrelépett, miután a tapogatózó első napi játékát (+2) alaposan felülmúlva, a pénteki fordulóban -2-es score-t játszott, így a második nap végén már a T 20. pozícióban találta magát a 193 fős eredménytáblán. Csilla idén már nem először bizonyítja, hogy ha kell, képes megújulni és erősen visszatérni. Ez történt pénteken, az LPGA q-school II. állomásának második játéknapján a floridai Venice-ben.

Korosztályos és felnőtt bajnokunk caddy-jével, Dan Maringer-rel a Panther pályája után Bobcat-en bizonyíthatott reggeli tee time-mal. A flight-társak maradtak, a boliviai Susy Benavides, valamint a hawaii Britney Yada személyében, akik tanúi lehettek magyar profi golfozónőnk megújulásának. Nem szeretnénk előre lelőni a poént, de Csicsi a második kilencen, azaz a pálya első felén nyújtott felszabadult játékának köszönhetően múlta felül csoporttársait.

Csicsi az első naphoz hasonlóan bogey-val kezdett, majd a par-ok mellett egy újabb bogey (15. szakasz), valamint egy birdie (16. szakasz) került fel a score-kártyájára, így +1-gyel fordult. Ambícióinak megfelelően azonban, a pálya első felén lehengerlő játékot produkált. Magabiztosan ütötte a bogyeszt, melynek eredménye 3 birdie és -3-as második kilenc. Ennek értelmében par alatt két ütésből zárta a második napot a Bobcat pályáján, így összesítésben felugrott a T 27. pozícióba bőven belül a kvalifikációs érő helyen.

 

A 19 éves magyar profi golfozónk tehát sikeres napot zárt, kiegyensúlyozott játéka igazán komoly bizakodásra adhat okot a folytatást illetően. Rózsa teljesítményére természetesen caddy-je Dan Maringer is jó hatással van, aki ott van Csilla mellett.

Csilla megosztotta velünk élményeit:

„Mint a score-om is mutatja egy kicsit zombi voltam még az első pár szakaszon. Sötétben melegítettünk lámpafénynél, ami nem segítette az ébredés folyamatát. De végül megtaláltuk a ritmust és akkor már jöhetett a hajrá!

Úgy hiszem, jó helyen vagyok és alig várjuk a következő két napot!”

 

A TELJES EREDMÉNYSOR ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés