Az utolsó fordulóra maradt a döntés

Kora őszi, napsütéses időben rendezték a Forest Hills zirci pályáján a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) hetedik, utolsó előtti fordulóját, a Hinora Marketing Group Footgolf Versenyt. Mivel a nyolc körből csak a legjobb hat eredmény számít, nagy esély volt rá, hogy átrendeződjön a mezőny. A szenior és a junior kategóriában elmaradt a bajnokavatás, a nap legjobbja Balogh Tibor volt.

Kegyeibe fogadta a footgolfosokat az időjárás, és kiváló minőségű pályán, gyönyörű időben versenyezhetett a FOB mezőnye. A legjobban Balogh Tibor (MTDSC, fenti képen) teljesített, a kiírt rúgászám (par 72) alatt tízzel fejezte be a versenyt, amivel megnyerte az abszolút és természetesen a szenior kategóriát is. Abszolútban Balázsi Csaba csak a 9-6-3-1 szabály értelmében előzte meg Papp Pétert (mindkettő BFGT) és lett második. A záró körben Zsuppán Péter, Bacskai Bence és Balázsi Csaba között dől el a bajnoki cím sorsa.

– Eddigi legjobb eredményem a vasárnapi – összegzett a nap legjobbja, Balogh Tibor. – Edzéseket és versenyeket is egybevéve, ez a csúcs. Eddig is a zirci volt a kedvenc pályám, de ezek után még jobban a szívemhez nőtt. Jól kezdtem, ami olyan sikerélményt adott az elején, hogy a folytatásban minden összejött. Nemrégen kezdtünk footgolfozni, de nagyon élvezem ezt a közeget. Egy dolgot bánok, hogy nem tudok annyit foglalkozni vele, mint amennyit szeretnék. Az előttünk álló hétvégére szeretném átmenteni a formám, hogy nemzetközi mezőnyben történő debütálásom emlékezetes legyen.

A felnőtt férfi kategóriában Papp Péter diadalmaskodott klubtársa, Czirbus Tamás előtt, míg Bacskai Bence ért oda a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A bajnoki címre az éllovas Bacskain kívül a közvetlen üldözőknek, Lengyel Bélának, Bogár Krisztiánnak (mindkettő FTC) és Papp Péternek van esélye.

Juhász Donát harmadik győzelmét szerezte 2016-ban fotó: Hole Hunters)

Juhász harmadik győzelmét szerezte 2016-ban

Izgalmasnak ígérkezett a szenior és a junior korosztály versengése, ugyanis előbbiben Zsuppán Péter (Outsiders), utóbbiban Kókai Bence (Royal-Issimo Footgolf Academy) lépett úgy pályára, hogy akár már vasárnap bebiztosíthatta volna bajnoki címét, amennyiben Balázsi Csaba, illetve Felde Márk (Hole For One) nem tudja megelőzni őket. Balázsi Balogh mögött második lett, Lichtner Zsolt jött be harmadikként (MTDSC), Zsuppán negyedik lett. A bajnoki cím sorsa csak az utolsó körben dől majd el a szenioroknál.

A junioroknál is izgalmas lesz a végjáték, mert Juhász Donát (FTC Footgolf) nyerte a zirci fordulót Felde Márk és Kókai Bence előtt. Ezzel ugyan Kókai még vezet, de Felde Márk 45 pontra megközelítette, ami még ledolgozható a nyolcadik játéknapon.

Major Ilona hibátlan idén (fotók: Hole Hunters)

Major Ilona hibátlan idén (fotók: Hole Hunters)

A hölgyeknél az aktuális dobogósok pályára léptek, Major Ilona (FTC Footgolf) hetedszer is első lett, Pusztai Panna (Hole Hunters) jött be másodiknak, míg Erdélyi Nóra (MTDSC) lett a harmadik. Ez azt is jelenti, Pusztai már biztosan második a végelszámolásnál a korábban már bajnoki címét bebiztosító Major mögött. A hetedik kört kihagyó Nagy Niki az utolsó fordulóban még befoghatja Erdélyit a bronzéremért folyó csatában.

A csapatversenyt ezúttal a BFGT nyerte az MTDSC és az Outsiders előtt. A Ferencváros előnye csökkent az Outsidershez és a BFGT-hez képest.

EREDMÉNYEK

FOB ÁLLÁSA

Az országos ranglistán Bacskai Bence vezet Zsuppán Péter előtt, mindketten már ötezer pont felett járnak.

ranglista-09-25

A Royal Footgolf Club által hirdetett flightversenyben Papp Péter már hatodik győzelmét aratta, Major Ilonának és Zsuppán Péternek 5-5, Czirbus Tamásnak és Kovács Jánosnak 4-4 elsősége van.

A bajnokság utolsó fordulóját október 16-án rendezik Kisorosziban, a Magyar Golf Clubban. Jövő héten pedig a világ legjobbjai teszik tiszteletüket Kisorosziban, október első hétvégéjén bonyolítják a European Footgolf Tour (EFT) tizenharmadik fordulóját, a IV. Hungarian International Footgolf Opent.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés