Az egyik szemünk sír, a másik nevet

Lugosi a CUT-ban, Hahn feltámadt hamvaiból

Két jó hírrel is szolgálhatunk a golf háza tájáról: amiben csak reménykedtünk az csütörtök estére megvalósult. Lugosi Tamás az ausztriai Ebreichsdorfban rendezett European Tour First Qualifying Stage tornáján összesített 216-os (70, 73, 73) eredménnyel megugrotta a felezést és tovább folytathatja a küzdelmet, hogy kvalifikálja magát a november 4-7. között tartandó második fordulóra. A tegnap még kétségbeesettnek tűnő Hahn Roland, mára kimászott a gödörből és egy tisztességes +2-es score-ral búcsúzott a tornától.

A harmadik napot mindkét golfozónk a 10-es elütőről kezdte meg, ám az eddigi eredmények miatt Hahn Roland korai tee timet kapott és ígéretéhez híven folytatta a probléma felkutatását.  Ahogy szokták mondani, aki keres, talál, és úgy tűnik, némileg megtalálta az ellenszert és gyönyörű +2-es (+1, +1) score-ral búcsúzott a tornától. Roland egyik szeme sírhat, a másik nevethet. Egyrészről sajnálhatja, hogy nem most kezdődik a torna, másrészről öröm az ürömben, hogy sikerült tisztességesen búcsúznia.

„Sajnos még nincs meg teljesen a megoldás, de a mai nap már elfogadható volt. Kevesebbet hibáztam és próbáltam érzésből ütni a labdát, így talán zsigerből jöttek a jó ütések, de a swingemre nem találtam meg teljesen a megoldást. Holnap gyakorolok és mindenképp kijavítom!”

 

Lugosi Tamás viszont szinte tökéletes napokat tudhat a háta mögött, ugyanis egy-két apró hibát eltekintve, ott van a legjobbak között összesített 216 (70, 73,73) ütéssel. Hogy mi kell ahhoz, hogy Tamás ott legyen a következő novemberi állomáson? Mondja el ő maga:

„Az elsődleges célomat sikerült teljesítenem és 3 nap után összesen nullát játszva bejutottam a CUT-ba. Nagyon örülök ennek az eredménynek. Stabilan, kiegyensúlyozottan játszottam annak ellenére, hogy a második kilencen 5 lyukat szó szerint futva kellett teljesíteni, hogy a lemaradásunk miatt ne kapjunk büntetést. Ennek az lett a vége, hogy sikerült ugyan mínusz 1-ig letornáznom magam, de aztán sajnos becsúszott egy dupla bogey, így lett ma is 73. Legfőbb célom, a második fordulóba jutás (Stage 2) kicsit eltávolodott, mert ahhoz ma is egy jó mínuszos kört kellett volna játszanom, akárcsak holnap. Most ebből az következik, hogy holnap életem játékát kell produkálnom, hogy bekerüljek a legjobb 20 játékos közé. Annyit ígérhetek, hogy küzdeni fogok minden kis pontért.”

Eredmények ITT

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés