Lugosi odaérhet a CUT-ba

 „Szeretnék egy nagyot dobbantani!”

Folytatta szereplését a magyar profi golf válogatott két tagja - Lugosi Tamás és Hahn Roland - az ausztriai Ebreichsdorfban rendezett European Tour First Qualifying Stage tornáján. A szerda magyar szempontból hasonlóan alakult az első körhöz, hiszen míg Lugosi Tamás továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel, addig Hahn Rolandnak ezúttal sem sikerült megtalálnia igazi önmagát.

Lugosi a második körben is hozta jó formáját és az első napon nyújtott 70-es eredménye után 73-as kört játszott, amivel a 92 főt számláló mezőny T 45. helyéről várhatja a torna a harmadik napját. Akkor derül ki, kik kerülnek a CUT-ba. Tamás, ha folytatja eddig mutatott stabil játékát, ott lehet a legjobbak között:

„Ma reggel 8-kor kezdtem a játékot. Ennek megfelelően a greenek egy kicsivel gyorsabbak voltak, mint tegnap napközben, és ez kicsit megzavart. Sajnos az első 9-en kétszer hármat puttoltam, ebből lett a +2. A hátsó kilencen sikerült az utolsó lyukon végre beütnöm egy nyavalyás birdie-t 13 méterről, ezáltal a végeredmény + 1 lett, ami lehetett volna jobb is, de nem lehetek elégedetlen.

Ma a vasjátékom hagyott cserben. Valami elállítódott a lendítésemben és így egész nap 10 méteren kívüli gurításokból kellett volna birdieket ütnöm. Játék után még egy óra puttolás és egy óra full swing gyakorlás következett, amivel (úgy érzem), sikerült visszaterelni a lendítésemet a helyes irányba. A délutáni regenerációm alatt, mentál tréninggel igyekeztem még jobban elmélyíteni a hibajavításokat. Bizakodva várom a folytatást és szeretnék egy nagyot dobbantani!”

 

Hahn Rolandnak sajnos a mai napon sem jött ki a lépés, ami főleg a pálya első felére értendő, ahol több dupla is felkerült a score-kártyájára. Majd a második kilencet (a 14.szakaszt kivéve) szépen teljesített, és ha nincs az a hiba, akkor ezt az etapot even par-ral zárhatta volna. Bízunk benne, hogy csütörtökön már Rolandnak is sikerül megmutatnia, mire képes, és ki tudja hozni magából a legjobbat.

Roland természetesen csalódott volt a nap végén:

„Az igazság az, hogy nem tudom, mi a baj. Keresgélem, de még nem jöttem rá. Így a rangen sem tudtam megoldani a problémát. Holnap kimegyek és tisztességből végigjátszom. Megpróbálok rájönni, hogy hol csúszom el, hogy a következő versenyem már ne ússzon el.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés