Felemás kezdés Ausztriában

Lugosi Tomi par alatti körrel nyitott

Elérkezett a várva várt nap, hiszen kedden végre elkezdődött az ausztriai Ebreichsdorf városkában a European Tour kvalifikációs verseny első fordulója. Összesen 17 nemzet 92 játékosa küzd, hogy a harmadik nap után a CUT-ba, majd az utolsó napon a legjobb helyeken végezve, kvalifikálja magát a következő fordulóra, életben tartva az esélyt a Tour kártya megszerzésére.

A magyar színeket két profi válogatott golfozónk,Lugosi Tamás és Hahn Roland képviseli. Tamásnak sikerült jobban az első 18 szakasz, ugyanis -2-es score-ral zárt és így az igen előkelő T 25. pozícióból várhatja a folytatást. Tomi teljesítményéről minden elmond, hogy összesen 4 birdie, 12 par és 2 bogey került fel a score-kártyájára, -2-es hátsó és 0-as első kilenccel.

Tomi természetesen elégedetten értékelt a nap végén:

„Nagyon élveztem a mai játékot. A nagy szél és a hűvös ellenére végig jó közérzettel játszottam. A mostani játékom kulcsa a formaidőzítés volt. Éppen megfelelő a fizikális állapotom, a technikám is működik (hellyel-közzel:) és sikerült elég jól megéreznem a greenek sebességét. Bízom a hasonló folyatatásban!”

Hahn Roland - válogatott csapattársához hasonlóan - a 10-es elütőről kezdett, ám neki sajnos kevésbé jól alakult nap. Egy birdie-mentes kört teljesített, amihez még egy-két bogey is becsúszott, így +7-es score-ral a T 87. helyről várhatja a második kört, de Rolit ismerve képes visszakapaszkodni, hiszen már idén is több hazai és nemzetközi versenyen bizonyította, hogy benne van a par alatti eredmény.

„A játék nem ment rosszul, amit a mostani eredményem nem tükröz. Sajnos a puttok-nál valamit nagyon félre éreztem, folyton fölé hibáztam...  A kezdő ütéseimben volt némi zavar, de általában jók voltak. A vas ütésim távolságával volt néha baj, akkor 10-25 méterre voltam a zászlótól a greenen.

Bízom a holnap reggeli gyors greenekben, ahol a break-ek jók lesznek. Holnap - ugyanúgy, mint ma, - figyelek végig és próbálom kihozni a legjobbat belőle.”– értékelt bizakodva Roland.

Eredmények ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés