Podusil harmadik, a csapat második, Hinora különdíjas Szlovákiában

A szlovákiai Cseklészen rendezték a kétnapos, pénzdíjas, nyílt nemzetközi Nad-Ress kupát, ahol Podusil György dobogóra állhatott, a csapat ezüstérmes lett, Hinora Ferenc pedig hole-in-one-t rúgott.

Északi szomszédunk rangos, kétnapos versenyén az Amerikából a versenyre éppen megérkező Podusil György (BFGT) a harmadik helyen zárt a kijelölt rúgásszám (par) alatt hárommal rúgott kevesebbet. A győzelmet Martin Simoncsics szerezte meg, hatalmas előnnyel (-13) a második belga David Aerts előtt (-4).

– Játszottam már itt, igazán érdekesnek mondható a pálya. Nem is tudom más, hazai pályához hasonlítani. Az utolsó lyuk trükkös, sokan elvéreztek rajta most is – avatott be a pálya rejtelmeibe a dobogón végző magyar. – Az első helyezett nagyon nagy előnnyel nyert, az érmes helyekért ment a nagy csata. Péntek este érkeztem meg Amerikából a tengerentúli versenyekről. Közel nem voltam kipihent, még sincs hiányérzetem. Jól ment a játék, szuper volt a társaság és tökéletes a szervezés. Ha többet alszom, lehet, hogy a második hely is megvan vasárnap. De azt is észrevettem, lehet, hogy jobb, ha az edzésnapok kimaradnak a versenynapok előtt. Legalábbis az utóbbi időben ez bejött, itt is és a legutóbbi, zirci bajnoki fordulón, ahol ötödik lettem.

hinora-gelencser-bogar-podusil

Hinora, Gelencsér, Bogár, Podusil

A csapatversenyt a megszokottól eltérően rendezték. Előre megadott, négyfős csapatok jelentkezhettek, ebből a három legjobb eredmény számított. Ez alapján a Podusil, Bogár Krisztián (7., FTC Footgolf), Gelencsér Gábor (16., EMFGSE) és Bakó Attila (18., FTC Footgolf) alkotta négyes a második helyen végzett.

A legjobb húszban egyébként hat magyar végzett, Hinora Ferenc (lenti képen középen) pedig két díjat is hazavihetett, a legközelebbi rúgás és a hole-in-one (egy rúgásból teljesített szakasz) is összejött (utóbbi, mivel egy rúgásból talált a lyukba, értelemszerűen a legjobb közelítő is egyben).

– Minden golfos és footgolfos nagy álma, hogy versenykörülmények között összejöjjön. Úgy éreztem, lelassult az idő a rúgás után, a nyolcvan méteres pályát nem tudom, mennyi idő alatt teszi meg a labda, de sokkal lassabbnak tűnt. Egy ilyen élményhez kell egy jó döntés, egy jól kivitelezett lövés és szerencse. Itt összejött minden, teli rüsztöt választottam, egyenesen kellett rúgni a pályán, és a szerencse is mellém állt – foglalta össze az első napon, a tizenhatos lyukon tökéletesre sikerült rúgását a két különdíjat bezsebelő játékos.

Hinora

EREDMÉNYEK

Nincs megállás, vasárnap a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) hetedik, utolsó előtti versenye következik Zircen.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés