Villámrajt Greff Bálinttól

Elstartolt a Divízió II-es Junior Fiú Csapat Európa-bajnokság

A szerdai stroke play selejtezővel kezdetét vette az Európai Golf Szövetség (EGA) és a Cseh Golf Szövetség közös rendezésében a négy napon át tartó Divízió II-es Junior Fiú Csapat Európa-bajnokság, amelynek a tavalyi évhez hasonlóan a Mladá Boleslav Resort ad otthont. A szeptember 14-17. között tartott torna tétje nem kisebb, mint az indulási jog megszerzése a 2017-es divízió 1-es csapat Európa-bajnokságra.

A gyakorló napok után szerdától 9 csapat, összesen 54 játékosa küzd egymással, először kétnapi stroke, majd kétnapi match play játékformában. A stroke play versenynapok végén a hat eredményből a legjobb ötöt veszik figyelembe.

A magyar trikolort ifj. Csiki Péter, Greff Bálint, Holló Zsombor, Rózsa Dániel, Rózsa Dávid és Závaczki Bálint összeállítású csapat képviseli. Az elmúlt években nem sok babér termett nekünk a tornán, így kíváncsian vártuk idén mire lehetünk képesek. Önbizalommal nem lehetett gond, hiszen mindannyian sikeres nyarat zártak.

A nap embere egyértelműen korosztályos bajnokunk, Greff Bálint volt, aki szenzációs -2-es score-ral (70 ütés) teljesítette a par 72-es pályát, így a második helyről folytathatja a stroke play verseny második körét.

A magyar csapat többi tagjának sajnos nem volt ennyire jó napja. Holló Zsombor 82, ifj. Csiki Péter 83, Rózsa Dávid 84, Závaczki Bálint 84, míg Rózsa Dani 89-es eredménnyel a zárt, így az 54 fős egyéni táblázat második felében foglalnak helyet.

Az első nap összesített eredményei alapján – ahol csapatonként a legjobb 5 eredményt vették számításba - válogatottunk a nemzetek listáján a 8. helyet foglalja el Horvátországot megelőzve.

Nemzetek listája:

Írország 362

Szlovákia 375

Svájc 379

Izland 382

Lengyelország 386

Észtország 392

Törökország 392

MAGYARORSZÁG 403

Horvátország 408

EREDMÉNYEK, STARTLISTA ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés