Kornélia: „Tudatos felkészülés volt az előrelépés kulcsa”

 

Pannonia Ladies, nevezetesen: Kecskés Kornélia, Wieser-Takács Zsuzsa, Bodnár Jeck Andrea, Dr. Erdei Éva, Oravecz Orsolya, és Polyvás Szilvia alkotta egyedüli női csapatként bruttóban a tizenegyedik, nettó kategóriában pedig az ötödik helyen végzett a hétvégi 14 csapatos Klubcsapat Bajnokságon. Kecskés Kornélia véleménye szerint tudásukhoz képest maximális teljesítménnyel abszolválták a megmérettetést, és kis szerencsével a nettó harmadik helyet is elcsíphették volna, hiszen a második napon a Royal Balaton „A” csapatát kivéve, mindenkinél jobbak voltak a mezőnyben.

Kecskés Kornéliaolyan játékos, akinek az a legfontosabb, hogy élvezze a golffal töltött időt. Számára a Klubcsapat Bajnokság pont ezt a „feelinget” hozta el.

 „Nagyon jó hangulatú hétvégénk volt, amit azt hiszem, a végeredmény is jól illusztrál.  – kezdte beszámolóját Kornélia. - Külön öröm számomra, hogy a tavalyi évhez képest sikerült előrébb lépnünk, amely egy tudatos felkészülés eredménye.

A four ball szisztémában sok múlik azon, hogy a kapitányok hogyan osztják be a versenyzőket. Nagyon fontos a jó párok kialakítása, hogy a párok a lehető legjobban kiegészítsék egymást. Nekünk ez sikerült és a korai pár beosztások után, a duók együtt gyakoroltak, edzettek a bajnokságra. Kiemelni nem is tudnék senkit és semmit, minden mozdulat, minden momentum egyaránt fontos volt a sikerhez. Büszke vagyok a csapatra, hiszen mindenki kitett magáért, és remekül helytálltak a „férfi” mezőnyben. Fortuna segítségével akár a dobogóra is felállhattunk volna.

A kezdeményezés, miszerint minél több klub indíthasson női csapatokat, ösztönző lehet a jövőre nézve, és már lehet hallani olyan hangokat, hogy 2017-ben több klub is fontolóra veszi. Ez mindenképpen örömteli. Egyet ígérhetek, mi ott leszünk jövőre is!

Majd az idei szezonjára tértünk rá:

Sajnos nem tudtam annyi versenyen indulni, mint szerettem volna, ugyanis térdemben a porcleválásom megakadályozott ebben. Sokáig úgy tűnt, műteni kell, de most úgy érzem, enyhült a fájdalom, így amíg nem kell, nem fekszem kés alá. Még van egy pár verseny idén, amelyeken bizonyítani szeretnék! Csak egyet sajnálok, hogy a 2016-os szezon is lassan véget ér…”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés