Lépéselőnyben a Royal Balaton "A" csapata

 

Szombaton elkezdődött a Magyar Klubcsapat Bajnokság, a festői szépségű balatonudvari pályán. Ahogyan azt vártuk, a többesélyes kétnapos torna beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a nyitány fordulatokban gazdag volt, s az igazi klubhangulat sem maradhatott el.

Külön öröm, hogy csupán négy klub nem képviselteti magát a bajnokságon. A résztvevők némelyike több csapatot is felvonultat a tornán: a címvédő Pannonia Golf & Country Club négy, Old Lake Golf Club három, a házigazda Royal Balaton, a Magyar Golf Club és a Golf Club Imperial is két- két csapatot állított ki, míg a háromszoros bajnok, Birdland egy különítménnyel harcol a dobogóért.

A viadalon tehát 6 klub, összesen 14 csapata méri össze a tudását four ball versenyformában, amelynek sajátossága, hogy egy klubcsapat két játékosa játszik egy flight-ban, egy másik klub csapatának két játékosával, minden játékos saját labdával. Az egy csapatban játszó két játékos közül szakaszonként, a jobbik eredménye számít, vagyis páronként csak egy eredménykártyát kell vezetni. Itt a játék közben a párok tanácsokat is adhatnak egymásnak, így ez a játékforma igazán társasági élménnyé teszi a golfot.

Mint a viadal előtti nyilatkozatokból is kitűnt, izgalmakkal teli jó versenyre volt kilátás. Abban is megegyeztek a vélemények, hogy több csapat is esélyes a végső győzelemre és megtippelni is nehéz, hogy ki érhet oda.

Az előzetes várakozások be is igazolódtak az első napon, hiszen a Royal Balaton "A" csapata (211) a hazai pálya előnyét kihasználva az élen áll, köszönhetően a Bertényi Balázs - Bertényi Bence, Greff Bálint - Kovács Titusz és Holló Zsombor Péter - Kötél Bence összeállítású csapatnak. Ehhez azonban még a címvédő, Pannonia Green Masters (220) csapatnak is lesz egy-két szava ( Csányi Olivér - Müller Ralph, Dr. Horváth Péter - Krämer András, Meznerics Gergely - O`Sullivan Gearoid).

Nem csak a győzelemért, de a dobogó legalsó fokáért is nagy harc várható, mivel a jelenleg harmadik helyen álló Pannonia Juniors csapatát (228) szorosan követi a többszörös bajnok, Birdland Golf Club (229) csapata.

További sorrend: 5. Old Lake Golf Club "A" csapat (235), Magyar Golf Club "A" csapat (252), Imperial Balaton "A" csapat  (253),  OldLake Golf Club "B" csapat (255), Pannonia Range Kings (256), OldLake Golf Club "C" csapat (268), Royal Balaton "B" csapat (268), Pannonia Ladies (276), Magyar Golf Club "B" csapat (277), Imperial Balaton "B" csapat (303).

Nettó kategória

 Ahogy vártuk ebben a kategóriában is nyílt a verseny, hiszen viszonylag közel vannak egymáshoz a csapatok.

Sorrend: 1. Royal Balaton "A" csapat (197), 2. Pannonia Green Masters (202), 3. Old Lake Golf Club "A" csapat (203), Birdland Golf Club (214), Magyar Golf Club "B" csapat (216), Royal Balaton "B" csapat (216), OldLake Golf Club "B" csapat (216), Pannonia Juniors (217), Pannonia Range Kings (218), Imperial Balaton "A" csapat (219), Magyar Golf Club "A" csapat (220), Pannonia Ladies (221), OldLake Golf Club "C" csapat (222), Imperial Balaton "B" csapat (223).   

Az első napon a bruttó ütésszám alapján a legjobb páros Greff Bálint - Kovács Titusz duója volt. Eredményük: 69 ütés.

Vasárnap, a zárónap következik, kiderül, melyik csapatnak, hogyan sikerül hajráznia. A szoros eredmények miatt, egy-egy jól elkapott kör, szó szerint ”aranyat” érhet.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés