Feltámadt a Klubcsapat Bajnokság

Tasi bírói szerepben

Minden idők legizgalmasabb és legnépesebb Magyar Klubcsapat Bajnoksága vár ránk a hétvégén Balatonudvariban. – erről dr. Tasi László, a Magyar Golf Szövetség főtitkára beszélt lapunknak.

„Nagy öröm, hogy jelenlegi állás szerint 6 klub, 14 csapata adta le nevezését az idei bajnokságra, de ez a szám még feljebb is kúszhat a csütörtöki nap folyamán. A magas részvételi arány egyik fő oka, a tavaly bevezetett nettó értékelés, amelyet a klubok örömmel fogadtak. Ugyanakkor nehezményezem, hogy az egyik legnagyobb taglétszámmal rendelkező, Budapest Highland Golf Club nem vesz részt a tornán.

Végre egy igazi, kiélezett, többesélyes küzdelemre van kilátás mindkét kategóriában. Mindenképp fontos azonban megemlítenem, hogy előre el kellett dönteniük a csapatoknak, hogy bruttó vagy nettó eredményre hajtanak majd. Nagy öröm továbbá, hogy végre előtérbe kerülhet az az üzenet, amely a klubcsapat bajnokságot életre keltette, azaz, hogy az esemény igazi seregszemle legyen, hogy a klubok megmutathassák magukat. Bár így lenne mindig!

Előzetesen tájékozódtam már Sarlós Tibornál, a Royal Balaton Golf & Yacht Club elnökénél a felkészüléssel kapcsolatban, aki elmondta, hogy egy kiválóan előkészített pálya áll majd a résztvevők rendelkezésére. Minden bizonnyal egy színvonalas és parázs csatákat hozó Klubcsapat Bajnokság előtt állunk. Jómagam bíráskodni fogok a versenyen Jakobi Andris és Tasi Bálint mellett.

Ami a torna tétjét illeti, a versenyen a játékosok ranglista pontokat szerezhetnek a csapat által elért bruttó helyezés szerint. A pontok a Ranglista Kiírás 2016. mellékletében lévő Ranglista ponttáblázat ”H”oszlopa szerint kerülnek kiosztásra.”

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
6
7
8
9
13
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés