„A pályastratégia volt a kulcs”

Címvédésre készül a Pannónia a hétvégén

(kép: Zala Springs Facebook)

Ralph Müller sikeres hétvégét zárt a Zalacsányban rendezett IV. Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Golfbajnokságon, ugyanis 238-as (80, 75, 83) eredményével a képzeletbeli dobogó legalsó fokára állhatott fel. Ralph is elégedett a játékával, és úgy véli, ha nincs az utolsó napi néhány rossz stratégiai döntés, az ezüstérem is meg lehetett volna.

„Rendívül jó hétvégét zártam és harmadiknak lenni mindig jó érzés. Mindhárom napon jól játszottam, ami fontos egy többnapos verseny alkalmával. A kulcsot nem is a mentális felkészültség, vagy a technikai elemek jelentették, mert a győztes osztrák úr, Franz Prem semmivel nem volt jobb játékos nálam. A siker titka a pályastratégia volt. Okos és taktikus játékot mutatott be, nem vállalt felesleges kockázatott, ahol azonban oda kellett tennie magát, ott bátor volt. Én sok hasonló helyzetben felvállaltam a rizikót, ám ha egy kicsit is tévedtél ezekben a szituációkban, akkor már értékes ütéseket hagytál a pályában. Jól volt figyelni Franz játékát, sokat tanultam belőle. Ezen a versenyen utolérhetetlen volt.

A második hely elérhető lett volna, ha az utolsó napon is sikerül hoznom az első két körben mutatott teljesítményemet. Volt egy-két rossz stratégiai döntésem, ami a második helyembe került. A pálya iszonyatosan intelligens játékot követel meg, így ha jól játszol, jönnek a jó score-k, ha rossz döntéseket hozol, az az eredményeken is meglátszik. Fantasztikus verseny volt, akár csak a szervezés. Mindenki kedves volt és segítőkész. Több hasonló megmérettetésre lenne szükség!

Beszélgetésünk végén a hétvégi XVI. Magyar Klubcsapat Bajnokság, valamint a felkészülése is szóba került.

Nem szoktam mentálisan készülni, így lazán léphetek a pályára. Ha nagyon rákészülnék fejben, úgy gondolom, a verseny alkalmával rágörcsölnék.

A Klubcsapat Bajnokságon a célunk természetesen a címvédés. Nagy ellenfelünk a büki csapat lesz, de a többiek is ott lehetnek. Így komolyan készülünk a Csányi Olivér, Meznerics Gergely, Krämer András, Dr. Horváth Péter, O'Sullivan Gearoid és jómagam alkotta társasággal. Bízunk, a többi Pannóniás klubtársunkban is, ugyanis négy csapattal leszünk jelen: A, B, női és junior.”  

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
6
7
8
9
13
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés