„Taktika: Csak a fairwayen maradni!”

Edvin, a Mid-Amatőr Bajnokságról

A Budapest Highland Golf Club tagjaként Buna Edvin, egyre több versenyen indul és az ott szerzett tapasztalatokat felhasználva kíván egyre jobb golfozóvá válni. A pénteken rajtoló IV. Mid-Amatőr Bajnokságon természetesen ő is részt vesz és az a célja, hogy élvezze a játékot.

HG: Pénteken kezdetét veszi a IV. Mid-Amatőr Bajnokság, amelyet - az eddigiektől eltérően – Zalacsányban rendeznek meg. Mi véleményed az ottani pályáról?

BE: A  Zala Springs igazán kiváló. Minden jó helyen van benne, a vízakadályoktól kezdve a bunkerekig, amelyek igazán nagy kihívás elé állítanak minket, versenyzőket. Több helyen széles a pálya, lehet kockázatot vállalni, ami ha bejön, jutalmaz, ha nem akkor büntet. Örülök a helyszínnek. Az idén igyekeztem minél többet játszani rajta, pontosan Mid-Am. Bajnokság miatt.

HG: Munkahelyi elfoglaltságaid mellett sikerült felkészülnöd a bajnokságra?

BE: Nem volt könnyű. Szerencsére közel dolgozom a Highlandhez, ahova szinte minden hétköznap ki tudok menni. Hétvégenként pedig igen sok a verseny. Az idén volt alkalmam nagyon sok helyen, sok tapasztalatot szerezni. A legkiemelkedőbb, minden szempontból, a Cseh PGA Tour volt. Szemtől szemben látni egy két hibát és azok javítását, nagyon hasznos tapasztalat volt. És persze kell tudni nagyon hosszút ütni, mert akkor minden nagyon közel van. De talán a pályastratégia a legfontosabb.

HG: Milyen taktikával, elvárásokkal állsz az elütőre?

BE Taktika? Csak a fairwayen maradni! Az idén sok hiba és magas score volt, olyan ütések miatt, amelyek rossz területre, magas fűbe, bunkerba vagy vízbe érkeztek. A távolságok idén sokat nyúltak, erre külön edzettem, de így a pontosság még fontosabb lett. Elvárás? Jóleső érzéssel lejönni az 54. szakaszról.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés