Golfozónőnk főleg mentális tréninggel készült

Oravecz: „A negatív stressz ront a játékomon.”

A hétvégén újra felnőtt golfozóinkra figyelünk, hiszen a Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Golfbajnokság IV. kiírását rendezik, ám ezúttal az EGA versenynaptárba illesztve, szövetségi támogatással. Ennek okán talán a tét még nagyobb, hiszen a szezon véghajrájához közeledve egyáltalán nem mindegy ki, hogyan teljesít a háromnapos versenyen. Ezúttal Oravecz Orsolyával beszélgettünk, aki felkészüléséről és idei szezonjáról is beszámolt lapunknak.

Igazi kihívásként élem meg a Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Golfbajnokságot, ugyanis egy több napos verseny alkalmával mentálisan és fizikailag is toppon kell lenni. Elfoglaltságaim miatt főleg mentálisan hangolódtam a tornára. Ez rendkívül fontos számomra, mert izgulós típus vagyok. A mottóm is ehhez köthető: „A negatív stressz ront a játékomon.” Ennek szellemében készültem olyan technikákkal, amivel kizártam azokat a külső hatásokat, negatív gondolatokat, hétköznapi gondokat, megoldásra váró feladatokat, amik blokkolhatnak egy adott szituációban, így csak azok a dolgok maradtak, amik a játékhoz tartoznak. Próbáltam a félelmeimet, a magammal szembeni elvárásokat is kizárni, mert ha bármelyikben is bennragadsz, akkor a jelenben nem tudsz olyan jól teljesíteni. Ez nem csak a golfra, de az élet bármely területére igaz. Másrészről elképzeltem magam a pályán, a különböző szakaszokon a swingem közben, ami tulajdonképpen pozitív képi visszacsatolásként szolgál.

Én nem számolgatok, csak a saját játékomat játszom és próbálom a maximumomat nyújtani. Erről szól a golf, hogy folyamatosan önmagaddal küzdesz és ez egy több napos verseny alkalmával hatványozottan igaz. Ezt tapasztaltam meg a májusi kétnapos Magyar Kupa alkalmával is, amikor egy elrontott par 3-as után, tulajdonképpen a pokol legmélyebb bugyrából sikerült felemelkednem. Háromnapos tornán még nem indultam, úgyhogy első ízben fogom megtapasztalni, mit is jelent ez pontosan.

Végül az idei szezonját is értékelte:

Eddig nagyon jó az idény, hiszen több versenyen - köztük a már említett Magyar Kupán is - sikerült maradandót nyújtanom, ugyanis a Nettó Női kategóriát megnyertem. Emellett nagyon örülök, hogy a hcp-met is lejjebb tornásztam 23, 6-ról, 17,5-re, de reménykedem, hogy ez még lejjebb fog menni idén. A hosszú távú célom, hogy single hcp-s legyek, de ez a jövő zenéje.

Lépésről lépésre haladok és most minden idegszálammal a hétvégi Mid-Amatőr Golfbajnokságra koncentrálok, amelynek az általam jól ismert zalacsányi létesítmény ad otthont. Szeretek ott lenni, hangulatos a klubház a terasszal, a kuriózumnak számító szökőkút közvetlen közelében, a festői szépségű pálya panorámájával kiegészülve, melynek atmoszférája mindenkit magával ragad.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés