A spanyol kaland elé

Földesi Katalin a szenior hölgyek felkészüléséről

Pár nap van hátra a spanyolországi Marisa Sgaravatti Kupáig, a szenior hölgyek számára évente megrendezett nemzetközi találkozóig. Korábban Molnár Lászlónét és Palotásné Horváth Zsuzsát kérdeztük arról, mi várható a versenyen, most pedig Földesi Katalin beszélt nekünk a hölgyek felkészüléséről.

Hogyan készülnek a megmérettetésre? Milyen formában vannak a hölgyek?

Nyár utolsó hétvégéjén, szombaton és vasárnap a Royal Balaton golfpályán edzettünk Udvariban, mintegy főpróbaként a szeptemberi megmérettetésre.  Zsadányi Ildikó és jómagam, illetve Molnár Lászlóné és Palotásné Horváth Zsuzsanna alkották a párokat. Mind a stroke versenyt, mind pedig a match play versenyt gyakoroltuk nagyon jó hangulatban. A csapat ötödik tagja Vainio Győri-Molnár Mária Madridban él, úgyhogy ő odakint csatlakozik hozzánk. Szeptember 4-én, vasárnap Spanyolországban már a teljes csapat együtt edz a Marbellán található Guadalmina golfpályán. Majd ezt követően hétfőn kezdődik a hivatalos gyakorlónap.

Beszéltünk korábban Molnár Lászlónéval, akkor még nem lehetett tudni milyen a pálya, azóta van-e róla valami információ?

Az interneten sikerült megnézni. A látottak alapján egy színvonalas pályára számíthatunk, pazar környezetben, a tengerpart mellett, ami pedig a technikai részleteket illeti, hosszú pályáról van szó, gyors greenekkel.

Értesültünk róla, hogy jövőre alacsonyabb hcp limitet terveznek bevezetni, ami 6,5-10-ig terjedne.

Akkor nagy bajban leszünk, hiszen a jelenlegi játékosok közül senkinek sincs 10 alatt a hendikepje. Olyan nemzetek indulnak ezen a versenyen, ahol a szenior hölgyek 30- 40 éve játszanak, mi pedig hozzájuk képest sokkal később ismertük meg a golfot, így jó helyezésre nagy reményeink nincsenek. Tavaly, amikor első alkalommal vettünk részt Magyarországot képviselve utolsó előttiek lettünk, de már a részvétel is szép eredmény és mindent elkövetünk, hogy jól szerepeljünk.

A lényeg az, ahogy a férjem Kovács Titusz szokta mondani, hogy élvezzük a játékot, és minden mást zárjunk ki magunk körül.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés